ERG'den Başsağlığı Mesajı

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Ülkemiz 23 Ekim 2011 Pazar günü Van’da meydana gelen deprem ile bir kere daha sarsıldı. Son bilgilere göre 500’ü aşkın insanımızı kaybettik, enkaz kaldırma çalışmalarının devamıyla bu sayının artmasından endişeliyiz. Hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.
Van Depremi’nde hayatlarını kaybedenler arasında çok fazla sayıda öğretmenimiz de var. Ayrıca, halen kendilerinden haber alınamayan öğretmenler var. ERG olarak tüm öğretmenlerimizin kaybından da çok üzüntü duyuyoruz.
1999 Gölcük Depremi sonrasında ülke olarak coğrafyamızın farklı yerlerinde bizi bekleyen deprem ve keza diğer doğal afet tehditlerine daha iyi hazırlanmaya çalıştık. Ancak henüz acısı çok sıcak olan bu son felaket bir kere daha bu alanda çok yol kat etmemiz gerektiğini gösteriyor. Eğitim özelinde düşündüğümüzde, tüm eğitim yapılarının denetiminin ve en yüksek güvenlik ölçütlerinin sağlanması, öğrenci, öğretmen ve yöneticilerin doğal afetlere hazırlanması ve afet sonrasında acil durumlarda eğitim ve psiko-sosyal destek ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik planların hazır olması çok önemli faktörler olarak ortaya çıkıyor.
Van Depremi’nin yarattığı acıların arkasından gelecekte ülkemizi bekleyen doğal afet tehditleri karşısında çocuklarımızı ve öğretmenlerimizi daha iyi korumak amacıyla akılcı ve uzun vadeli çalışmalara ihtiyacımız olduğuna inanıyoruz. ERG olarak, geçmişte yaşadığımız doğal afetler ve son olarak Van Depremi’nde hayatlarını kaybeden çocuklarımız ve öğretmenlerimiz anısına, yılmadan, bu çalışmalara katkı yapmaya kararlıyız. Özellikle, çocuklarımızı ve öğretmenlerimizi korumakla birincil derecede yükümlü Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni tüm önlemlerin alınması ve yeterli kaynağın ayrılması açısından izleyeceğiz.
Başta yakınlarını kaybedenler olmak üzere ülkemizin acısını paylaşıyoruz.
Saygılarımızla,
Prof. Dr. Üstün Ergüder
Eğitim Reformu Girişimi
Direktör
Paylaş.

Yanıtla