Goethe Enstitüsü'nde Çokkültürlü Tiyatro

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Berlin’den gelen ve farklı ülkelerden oyuncuların yer aldığı ‘Sultanlar’ adlı grup, ‘Gezgin Yıldızlar’ adlı oyunu sahneleyecek.

Berlinli Emekliler Tiyatro Grubu ‘Sultanlar’, tiyatro workshopları ve oyunlarını sunmak üzere İzmir’e geliyor. ‘Sultanlar’, 25 Ekim’de ‘Gezgin Yıldızlar’ adlı oyunlarını Goethe Enstitüsü’nde sahneleyecek.

60 yaşın üzerinde yalnız yaşayan Türk, Alman ve Polonyalı 3 kadının, kendilerine uygun birer partner arama serüvenlerini anlatan oyun, Almanca ve Türkçe olmak üzere iki dilde oynanacak.

60 YAŞ ÜSTÜ

Çok kültürlü tiyatro grubu ‘Sultanlar’, İzmir ve Berlin’deki iki farklı kültürün nasıl bir etkileşim yaşadığını ortaya koymayı hedefliyor. Elli yıldan bu yana Almanya’da göçmen olarak yaşayan, yeni kişilikler ve görüşler geliştiren Türklerin, birçok Alman’ın hayata bakış açısını da nasıl değiştirdiği tiyatroyla ifade edilecek.

60 yaşın üzerindeki 15 kişilik bir ekipten oluşan ‘Sultanlar’ tiyatro grubunda, Alman, İranlı, Polonyalı, Litvanyalı ve Türk oyuncular yer alıyor. Grup, 2006’dan beri çalışmalarını sürdürüyor ve çeşitli ülkelerde oyunlar sergiliyor. 25 Ekim’de Goethe Enstitüsü’nde sahnelenecek ve 70 dakika sürecek ‘Gezgin Yıldızlar’ın yönetmenliğini Hülya Karcı üstlenirken, müzikleri Raminta Kurkliyetyte hazırladı.
Yeniasır

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.