Haliç'in Öte Yanı Tiyatroya Doyacak!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Işıl Kasapoğlu yönetmenliğinde 2002’den bu yana birçok tiyatro sanatçısına ev sahipliği yapan Kocamustafapaşa’daki binasında “Haliç’in Öte Yanını” tiyatroyla buluşturan Semaver Kumpanya, 10. senesini kutlayacağı 2011 – 2012 sezonunu dopdolu bir programla karşılıyor.

Kurulduğu günden bu yana birçok genç yeteneği tiyatroya kazandıran ve sadece ülkemizin değil dünyanın da çeşitli yerlerinde oyunlar sahneleyen Semaver Kumpanya, hem seyircileri hem de oyuncuların yüzünü güldürecek programıyla yeni sezonu açıyor.

8 Ekim’de “perde” diyecek olan topluluk, merkezi Kocamustafapaşa’da bulunan “Çevre Tiyatrosu”ndaki binasında sahneleyeceği W. Shakespeare’in dünyaca ünlü eseri “Titus Andronicus” ile 3. yılında izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Topluluk bu eserin ardından İspanyol yazar Jordi Galceran’a ait “Metot” adlı oyununun Türkiye prömiyerini yapacak. Ayrıca tiyatroseverler geçen senelerde büyük ilgi uyandıran “Resmi Geçit” ve A. Çehov’un kısa oyunlarından derlenen “Bir Tutam Hayat”ı da bu seneki repertuvar programı arasında bulabilecek.

Topluluğun programında yine 8 Ekim günü Kartal Bültent Ecevit Sahnesi’nde saat 12:00’de sergilenecek “Paki ve Sevgi Çiçekleri”nin yanı sıra yıllardır birçok genç izleyicinin ilgiyle izlediği “Nasreddin Hoca” ile “Memo’nun Önlenemez Yükselişi” yer alıyor. Kumbaracı50’de seyirciyle buluşacak olan oyunlar 9 ve 23 Ekim tarihlerinde saat 11.00’de başlayacak.

10 yıllık geçmişinde 100’ü aşkın oyuncuya ev sahipliği yapan, birçok genç yeteneği de tiyatroyla tanıştıran topluluğun “Atölye Programları” her sene olduğu gibi bu sezonda da devam edecek. Oyunculuk, doğaçlama, ses konuşma, hareket, şan, müzik gibi alanlarda gençleri eğitecek olan program Işıl Kasapoğlu, Yaprak Sandalcı, Ebru Cansız Atay, Serkan Keskin, Volkan Sarıöz, Sarp Aydınoğlu gibi isimlerin öncülüğünde gerçekleşecek.

Geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu sene de geleneksel “Çarşamba Konserleri” ile de sanatın her alanına dokunan Semaver Kumpanya, müzik gruplarını da çeşitli konsept programlarla dinleyicileriyle buluşturacak.

Özellikle sahne sanatları alanında faaliyet gösteren amatör ekiplerin, çalışmalarını yürütebilmesi için tiyatro binasını “Açık Sahne” projesiyle gençlerin kullanımına açacak olan topluluk tüm sanatseverleri bir araya getirmeye hazırlanıyor.

Bilet satışı ve atölye programları için; Çevre Tiyatrosu, 0 212 585 59 35, 0 212 585 59 12

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.