İşitme Engellilere Tiyatro Müjdesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bakırköy Belediye Tiyatroları,  Külhanbeyi müzikali ile işitme engelliler için simültane üst yazılı tiyatro oyunu izleme şansını başlattı.

Ülkü Ayvaz’ın yazdığı Kemal Başar’ın yönettiği “Külhanbeyi Müzikali” adlı oyunun galası Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ve Bakırköy Belediye Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Müşfik Kenter’in de katılımı ile Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi Müşfik Kenter Sahnesi’nde yapıldı. Külhanbeyi müzikali adlı oyunda engelliler için simültane üst yazı uygulaması yapıldı. Uygulama ile işitme engelliler de tiyatrodan yararlanabilecek.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, “12 Mayıs akşamı yine Yunus Emre Kültür Merkezi’mizde yapılan İşitme Engelliler Duyarlılık Ödül Töreni’nde tiyatro oyunlarında da işitme engelli kardeşlerimiz için üst yazı uygulaması başlatacağımıza söz vermiştim. Bu akşam bunu gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Artık işitme engelli kardeşlerimiz Bakırköy Belediye Tiyatroları’nın tüm oyunlarını üst yazılı takip edebilecekler. Bu çalışmamızın tüm kamu ve özel tiyatrolara örnek olmasını diliyorum.” dedi.

Öte yandan 36. İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri, Bakırköy’deki Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. ‘ En İyi Yapım Ödülü’nü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda sahnelenen ‘Dünyanın Ortasında Bir Yer’ değer görülürken, ‘En İyi Sahne Tasarımı’ ve ‘En İyi Işık Ödülü’ Nurullah Tuncer’e, ‘En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’ de aynı oyunda ‘Ahten’ rolünü üstlenen Esra Ronabar’a verildi. İsmet Küntay onur ödülü ise Yıldız Kenter’e verildi.

Star Gazete

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.