Mardin Festivali İptal Edildi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber/ 11-18 Kasım 2011 Tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 3. Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Festivali Mardin Valiliği tarafından ekonomik nedenler gerekçe gösterilerek festivalin başlamasına 20 gün kala iptal edildi. Güneydoğu’da yapılan tek çocuk ve gençlik tiyatrosu festivalinin bu yıl  Mardin, Kızıltepe, Midyat, Nusaybin ve Ömerli’ye yayılması planlanmıştı. Festivalin iptali çocuk ve gençlik tiyatrosu ile uğraşanlarca üzüntü ve endişe ile karşılandı.

Yapılabilmiş olsaydı festival bu yıl ilk kez uluslararası bir kimlik kazanacak ve “Anlama Anlatma ve Anlaşılabilme” teması hayata geçirilecekti. Festivalde bu yıl 30 000  çocuk ve genç seyirciye ulaşılması hedefleniyordu. 7 yabancı grup( 40 kişi) 7 yerli grup(151 kişi),16 atölye eğitimcisi,16 konuk olmak üzere ortalama 223 kişinin katılımı ile düzenlenecekti.

Festival kapsamında 11-12-13 Kasım 2011 tarihleri arasında 10 farklı konu başlıklı atölye çalışması gerçekleştirilecek; atölyelerden toplam 270 katılımcı yararlanacak ortaya çıkan ürünler sergilenebilecekti.

Ceren Okur /MİMESİS



Paylaş.

Yanıtla