Oyunda Canavar Kesmek Adalettir

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Online oyun yayıncısı Alan Chen, çocukların bilgisayar oyunu oynamasında  sakınca görmediğini söyledi. Oyunların kötü yollara saptırdığı iddiasını reddeden Chen, “Oyunda canavar kesmek şiddet değil, adalettir” dedi.Online oyun geliştiricisi ve yayıncısı Perfect World Başkan Yardımcısı Alan Chen, “Yeni Medya Düzeni Konferansı”nın öğleden sonraki ilk konuşmacısıydı.  Şirketlerinde bol bol oyun oynadıklarını belirten Chen, çocukların bilgisayar oyunu oynamasında sakınca görmediğini söyledi. İnsanların artık online olarak arkadaşlarıyla ve tanımadıkları kişilerle oyun oynamak istediklerini söyleyen Chen, online oyun pazarındaki reklam olanakları ve mecralarından bahsetmeyi de ihmal etmedi.

‘CANAVAR KESMEK ADALETTİR’
Alan Chen, kısa sunumunun ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Levent Erden’in ve katılımcıların sorularını yanıtladı.

Bu bölümde bilgisayar oyunlarındaki şiddet, militarizm, kadın düşmanlığı ve ideolojik yönlendirmelerle ilgili sorularla karşılaşan Chen, bu konunun tartışmalı olduğunu ve ergenlerin bilgisayar oyunu oynamasa da kötü yollara sapabileceğini ifade etti.

Chen, “Oyunlarda canavar kesmek şiddet değil, adalettir” şeklinde konuştu.

‘SANAL ÂLEMDE İSTEDİĞİNİZ KİŞİ OLURSUNUZ’
Chen, şirketlerinin isminin nereden geldiğinin sorulması üzerine ise “Sanal dünya mükemmel olduğu için şirketimizin adı Perfect World, sanal dünyada istediğiniz kişi olabilirsiniz” dedi.

Ntvmsnbc

Paylaş.

Yanıtla