Salon'da Talimhane Tiyatrosu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sanatın farklı dallarına yer veren İKSV Salon, bu sezon da Pazartesi akşamları tiyatrolara ev sahipliği yapacak. Salon’un bugüne kadar ağırladığı Krek, Studio Oyuncuları ve Tilt gibi tiyatro topluluklarının arasına Talimhane Tiyatrosu da katıldı.

Salon sezonun ilk ayında“Önce Bir Boşluk Oldu Kalp Gidince Ama Şimdi İyi” oyunuyla Talimhane Tiyatrosu’na evsahipliği yapıyor. Nisan ayında prömiyerini yapan oyun, tiyatroseverlerle Ekim ayının her pazartesi akşamı saat 20.30’da Salon’da buluşuyor.

Seçil Honeywill’in Lucy Kirkwood’un eserinden günümüze uyarladığı “Önce Bir Boşluk Oldu Kalp Gidince Ama Şimdi İyi”, zengin olma hayalleriyle Ukrayna’dan İstanbul’a gelen Dijana’nın bir erkek tarafından kandırılıp pasaportuna el konulmasının ardından yaşadıklarını konu alıyor. Modern çağın en önemli sorundan biri olan “kadın ticareti” konusunu işleyen oyun, insan tacirliğinin geldiği boyutu sahneye taşıyarak, bunu, özellikle kadınlar üzerine dayatan sistemi eleştiriyor.

Yönetmenliğini çalışmalarıyla tiyatroya ufuk açan Mehmet Ergen’in üstlendiği “Önce Bir Boşluk Oldu Kalp Gidince Ama Şimdi İyi”nin dramarturjisinde Deniz Altun,kostümlerinde ise Nilüfer Alptekin’in imzası bulunuyor. Esra Bezen Bilgin ve Güliz Gençoğlu’nun başarılı performanslarıyla dikkat çeken oyun adını, yedi yaşında bir kıza yapılan kalp naklinin ardından kendisine yöneltilen “Ne hissediyorsun?”sorusuna verdiği, gazetelere yansıyan cevabından alıyor.

Sanat yönetmenliğini Mehmet Ergen’in yaptığı Talimhane Tiyatrosu, yurtdışında sahnelenmiş çağdaş metinlerin Türkiye prömiyerlerine, Türkiye’nin farklı şehirlerinden tiyatrolara, ulusal düzeydeki film, müzik, dans ve tiyatro festivallerine ev sahipliği yaparak, genç, yerli oyun yazarlarının ilk oyunlarının seyirciyle tanışması, dünya çapında ünlü, klasikleşmiş yazarların Türkiye’de daha önce sahnelenmemiş oyunlarının sahnelenmesini amaçlıyor.

Önce Bir Boşluk Oldu Kalp Gidince Ama Şimdi İyi oyununun biletleri 25 TL ve 20 TL (öğrenci) üzerinden temin edilebilir. Salon biletleri, Biletix satış kanalları ve Salon gişesinden temin edilebilir.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.