Şehir Tiyatroları Tiyatro Okuluna Öğrenci Alınacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Tiyatro Okulu’na öğrenci alacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığınca, Şehir Tiyatroları’nın sanat dünyasına genç yetenekleri kazandırmak amacıyla açtığı Tiyatro Okulu için başvuru süresinin başladığı belirtildi.

Aday öğrencilerin 28 Ekim Cuma günü mesai bitimine kadar başvurularını yapabilecekleri ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Başvuru süresinin bitmesinin ardından 30-31 Ekim ve 1 Kasım tarihleri arasında sınav düzenlenecek. Başarılı olan 40 kişi Şehir Tiyatroları’nda ücretsiz oyunculuk eğitimi almaya hak kazanacak. Başvurular bizzat adayın kendisi tarafından Şehir Tiyatroları’nın Yahya Kaptan Mahallesi’ndeki Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ne yapılacak. 18 yaş altındaki öğrenciler ise başvurularını veli nezaretinde gerçekleştirecek. Başvuru sırasında adayların yanlarında 2 adet vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdan fotokopilerini bulundurmaları gerekiyor. Sınavı kazanan 15-18 yaş aralığındaki öğrencilerin eğitim süresi 1, 18 yaş ve üzerindeki öğrencilerin eğitim süresi ise 2 yıl olarak belirlendi. Tiyatro Okulu öğrencisi olmaya hak kazananlar, ders yılı süresince hareket, doğaçlama, diksiyon, sahne bilgisi, sahne uygulaması, Türk ve dünya tiyatro tarihi, oyun incelemesi ve oyun sahnelenmesi başlıklarında eğitim görecek.”

Habe

Paylaş.

Yanıtla