Şermola Performans Ekim Ayı Programı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

DestAR-Theatre sahnesi olan Şermola Performans yeni tiyatro sezonunda seyircilerini yeni projelerle ağırlamaya devam ediyor. Şermola Performans sezonu Eylül ayında açmış ve “Selahaddin Günleri” kapsamında gerçekleşen, Selahaddin Eyyubi ve III. Richard’ı tiyatro sahnesinde bir araya getiren “Çöl Fırtınaları” oyununa ay boyunca ev sahipliği yapmıştı. Etkinlikler 01 Ekim’de “yeni sezona merhaba” adlı DODAN konseri ile başlayacak ve sezon boyunca yeni oyunlar, belgeseller, kısa filmler, seminer ve paneller seyircisini ağırlayacak. 

Şermola Performans’ın Ekim programında Dodan konserinin yanı sıra Mezopotamya Dans’ın Alevilik kültüründen feyz alarak gerçekleştirdiği 4Kapı 40Makam adlı modern dans gösterisi, K. Arascan Dönmez’in yazıp oynadığı ve ensest’i konu alan Ağustosta Karla Dans, Tiyatro Set’in yeni sezon için hazırladığı Tuttun mu? Tamam şimdi bırak! oyunu, Sabite Kaya’nın yönetmenliğini yaptığı Bedensiz Ruhlar belgeseli, Tiyatro Timis’in Hastalık hastası oyunu ve Ferit Karahan’ın yönetmenliğini yaptığı Xewna Yûsiv adlı kısa film var.

DesAR-Theatre ise sezona 4 ayrı oyunla devam edecek, grup geçmiş sezon oyunları olan Reşê Şevê (Karabasan), Bûka Lekî (Plastik Gelin), yeni yorumu ve yeni oyuncularıyla deneysel-diyalogsuz bir çalışma olan Cerb (Deney) gibi repertuar oyunlarını sergilemeye devam edecek. DestAR-Theatre’ın yeni sezon için çalışmalarını hala sürdürdüğü, Diyarbakır cezaevi vahşetini anlatan kitap, belgesel, anı ve anlatımları kaynak alarak Mirza Metin’in yazıp oynadığı, Berfin Zenderlioğlu’nun yönetmenliğini yaptığı Disko 5 No’lu adlı Kürtçe oyunu ise seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. İki yıldır oyunlarında Türkçe üst yazı kullanan DestAR-Theatre bu yöntemi Disko 5 No’lu’da da sürdürüyor.

*Şermola Performans’ta Tiyatro ve Kürtçe dil kursları da Ekim ayında başlayacak ve periyodlar halinde sürecek.

DODAN – Yeni sezona merhaba konseri / 01 Ekim Cumartesi 20:30

AĞUSTOSTA KARLA DANS – K. Arascan Dönmez / 05-12-26 Ekim Çarşamba 20:30

4KAPI 40MAKAM – Mezopotamya Dans / 08 Ekim Cumartesi 20:30

XEWNA YÛSİV – Ferit Karahan – Kısa film / 11 Ekim Salı 20:30

CERB (deney-experiment) – DestAR-Theatre / 13-27 Ekim Perşembe 20:30         

BÛKA LEKÎ (plastik gelin) – DestAR-Theatre / 15-22 Ekim Cumartesi 20:30          

HASTALIK HASTASI – Timis Oyuncuları / 16 Ekim Pazar 20.30 

BEDENSİZ RUHLAR – Sabite Kaya – Belgesel / 20 Ekim Perşembe 20:30

TUTTUN MU? TAMAM ŞİMDİ BIRAK! – Tiyatro Set / 21-28 Ekim Cuma 20:30

DİSKO 5 NO’LU – DestAR-Theatre / 25-31 Ekim Salı 20:30
 
Adres: İSTİKLAL CD. İMAM ADNAN-NANE SK. NO.5 KAT2 BEYOĞLU
İletişim: 0555 996 10 43 / 0212 243 74 36
www.sermolaperformans.com – sermolaperformansgmail.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.