Tiyatro Kare'den Büyük İkramiye

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Son yılların en büyük rüyasının gerçekleşirken beraberinde getirdiği hırslar ve gülünç olayları işleyen “Büyük İkramiye”, güçlü kadrosuyla yeniden sahnede.

Jean Marie Chevret tarafından yazılan, Nedim Saban tarafından Türkçe’ye çevrilen ve uyarlanan oyun, sıcak aile ilişkileri ortamında ‘şans ve umut’ olgularıyla değişen yaşamları mizahi bir dille sergiliyor.

Tiyatrokare’nin geçen yıl sunduğu ve Suzan Aksoy’a Sadri Alışık Komedi Dalında En İyi Oyuncu Ödülü ve Pelin Ermiş’e Direklerarası Seyirci Ödülü’nü kazandıran “Büyük İkramiye”  15 Ekim Cumartesi’den itibaren, kısa bir süre ile Profilo Kültür Merkezi ve 26 Ekim’de ise yalnız bir oyun için Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi’nde oynanacak.

Büyük İkramiye’de rolleri Devlet Tiyatrosu’nun usta sanatçısı Celal Kadri Kınoğlu, tiyatro ve televizyon dünyasının önemli oyuncusu Suzan Aksoy, genç tiyatro ve dizi oyuncusu Pelin Ermiş , genç yetenek Yılmaz Sütçü ve  Armağan Çağlayan paylaşıyor. Armağan Çağlayan oyunda, sosyeteye girmek için Ateş ailesi tarafından kaçırılan Armağan Çağlayan’ı oynuyor.

Oyunda, Fındıkzade’de oturan mazbut bir Türk ailesinin rüyasının gerçekleşmesi üzerine yaşanan olaylar anlatılıyor. Ateş Ailesi, yıllardır umut yitirmeden oynadıkları şans oyunuyla 25 milyon TL’lik büyük ikramiyeyi kazanır. O güne dek özendikleri lüks hayata paranın gücüyle sahip olmaya çalışırlar.Gülünç olansa henüz evlenememiş kızlarını, cemiyet hayatının asil ruhuna parayla büründüreceklerine inanmalarıdır. Oyunun en büyük sürprizlerinden biri de tam bu noktada ortaya çıkar. Kızlarına cemiyet hayatının inceliklerini öğretmesi için gözlerine kestirdikleri isim ünlü televizyoncu Armağan Çağlayan’dan başkası değildir.

Fransa’da yıllarca kapalı gişe oynanan oyunun orijinal versiyonunda olduğu gibi Çağlayan, magazin hayatının acımasız gerçeklerini ve cemiyet hayatının yönlerini genç kıza öğrettiği rolüyle seyircinin karşısına çıkıyor.

Tiyatrokare’nin bu sezon başlatacağı bir başka uygulama ise; Tiyatrokare’nin Twitter hesabının takipçileri son dakika indirimli biletlere ulaşacabilecekler.

“Büyük İkramiye” ve Tiyatrokare’nin tüm oyunları ile ilgili bilgiye  www.tiyatrokare.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Paylaş.