TOBAV, 'Her Yaştan Gençleri' Sanatla Buluşturuyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Devlet Tiyatrosu, Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV) İzmir Şubesi, miniklere, çocuk ve gençlere sanatın hemen her dalında eğitim olanağı sunarken, ”her yaştan gençleri” de sanatla buluşturuyor.

İzmir’de 2002 yılında faaliyetlerine başlayan TOBAV, bugün minikler korosu, opera çocuk korosu, çocuk balesi, çocuk tiyatrosu, temel sanat eğitimi, çocuk müzikal topluluğu, piyano, keman, gitar, yan flüt, yetişkinler tiyatrosu, gençlik tiyatrosu, çok sesli gençlik korosu, salon dansları, müzik ve tiyatro bölümlerine hazırlık ve modern dans bölümleriyle, her yaştan sanatseveri aynı çatı altında topluyor.

TOBAV kursiyerleri, yıl içinde aldıkları eğitimi paylaştıkları konser, seminer, tiyatro oyunu, müzikal ve gösterilerle İzmir’in kültür sanat etkinliklerine de önemli katkı sağlıyorlar.

AA muhabirine yeni sanat sezonu başında çalışmaları hakkında bilgi veren TOBAV İzmir Şubesi Başkanı İsmail Bilen, yoğun bir sezonun kendilerini beklediğini, hem yeni oyun ve gösteriler sahneye koyacaklarını hem de yürüttükleri sosyal sorumluluk projelerini sürdüreceklerini söyledi.

2009 yılında başladıkları, maddi durumu iyi olmayan, ancak müzik alanında yetenekli olan çocukların sanat eğitimi almalarını amaçlayan ”Sesime Kulak Verin” projesini artık bir sosyal görev olarak gördüklerini ve sürdüreceklerini belirten Bilen, şunları kaydetti:

”Bu projeden elde ettiğimiz başarı bize gurur vermektedir. Proje kapsamında sınavlara giren 43 kişiden 32’si başarılı oldu. Bu projenin sürmesini çok istiyoruz, ancak bizim özverimizle sınırlı kalıyor. ”Sesime kulak verin”, önemli başarılar elde etti, projeyi sürdürmek için destek bekliyoruz. Hayırsever kurum, kuruluş ve kişilere buradan çağrımız olsun.”

-”Çocuk ve gençlerin sahneledikleri eserler ilgi görüyor”-

Sanat eğitiminin erken yaşlarda başlaması gerektiğine dikkati çeken Bilen, sınav ve okul başarısına yönelik endişelere rağmen, günümüzde çocuklarına temel sanat eğitimi aldıran aile sayısının giderek artmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Çocuk müzikal ve operetleri ile diğer etkinliklerin, çocukları aktif hale getiren, enerjilerinin boşalmasını sağlayan kapsamlı etkinlikler olduğunu ifade eden Bilen, ”Çocukların içindeki potansiyelin ortaya çıkarılması için erken yaşta sanat eğitimi almak çok önemli. Bu eğitimi alan her çocuk tiyatro, müzik ya da dansta yıldız olmayabilir ama hem neye ilgi duyduğu, yetenekli olduğu ortaya çıkar, hem de hayatının sonuna dek sanatla ilgilenir ve zevkleri gelişir” diye konuştu.

Müzik, dans ve tiyatro öğrencilerinin ortak çalışması olan ”İncigül” çocuk müzikalinin geçen sezon İzmir’de 6 temsil verdiğini hatırlatan Bilen, bu yıl da yeni oyunlarla sanatseverlerin karşısında olacaklarını söyledi.

Yeni sanat sezonunda üç önemli projeyi hayata geçirmek üzere çalışmalarına başladıklarını belirten Bilen, bunlardan ilkinin liseler arası tiyatro, ikincisinin ise ilköğretim düzeyinde bale ve dans festivali olduğunu kaydetti.

Gerçek Gündem

Paylaş.

Yanıtla