Umut Kırcalı ile Temel ve İleri Seviye Oyunculuk Atölyesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Temel oyunculuk atölyesi, gerçekleştireceği pratik ve sahne odaklı çalışmalarla, oyunculukla ilgili temel donanım sağlarken, hayatlarında oyunculuğu var etmek ve bu mesleği profesyonel olarak seçmek isteyen kişilere temel oyunculuk eğitimi sunmayı amaçlar.

Program içeriği:
– Oyun Kavramı
– Performansa Giriş
– Grup Bilinci
– Hareket ve Ses Tekniği
– Doğaçlama
– Yaratıcılık
– Temel Tasarım Bilgisi
– Metin Odaklı Sahne ve Rol Tasarımı

Eğitim Süresi : 8 ay

İLERİ OYUNCULUK ATÖLYESİ

İleri oyunculuk atölyesi, temel oyunculuk eğitimi almış atölye katılımcılarına yöneliktir. Atölye, sahne ve rol odaklı çalışmalarla, sahne gerçekliğini arttırarak performans kalitesini yükseltmeyi ve bu alanda modern oyunculuk tekniklerini uygulamayı amaçlar.

Program içeriği:
– Uygulamalı Rol Tasarımı ( Antik dönemden günümüze oyunculuk biçimleri)
–      Hareket Biçimleri
– Sahne ve Performans Gerçekliği
–      Teslimiyet ve Dürüstlük Kavramı
– Performans Analizi

Eğitim Süresi : 4 ay

UMUT KIRCALI

Studio Oyuncuları’nda Şahika Tekand yürütücülüğünde oyunculuk ve sanat eğitimi aldı. Studio Oyuncuları bünyesinde 8 yıl oyunculuk yaptı. 2003-2010 yılları arasında Oidipus Sürgünde, 4 Kısa Oyun, Evridike’nin Çığlığı, Oidipus Nerede, Karanlık Korkusu ve Apartman projelerinde yer aldı. Belçika, Hollanda, Almanya, Yunanistan, Japonya, Fransa, Slovenya, İsviçre ve Avusturya’da bir çok festivale katıldı.

2009 yılında yazıp yönettiği 3-2-1000 oyunu Studio Oyuncuları bünyesinde sahnelendi ve 2010 Lions Tiyatro Ödülleri kapsamında Kerem Yılmazer ‘Genç Yetenek’ ödülüne layık görüldü.

2010 yılında ATTIS THEATRE bünyesinde Theodoros Terzopoulos’un yönettiği, İstanbul 2010 Kültür Başkenti Ajansı, Ruhr 2010-Stiftung Zollverein ve Yunanistan-Atina Festivali ortak projesi olan “Promethiade (Zincire Vurulmuş Prometheus)” de rol aldı.

Bu yıllar içinde Performatif Oyunculuk Yöntemi, Oyunculuğa Giriş ve Temel Oyunculuk, Doğaçlama Teknikleri üzerine dersler verdi, çeşitli drama, oyunculuk ve yaratıcılık atölyeleri düzenledi.

2011 yılında  kendi tiyatro topluluğu ENTROPİ TİYATRO’yu kurdu. ENTROPİ TİYATRO kapsamında, tasarlayıp yönettiği ‘AÇIK PENCERE’ projesini sahneledi.
———–
Tanışma ve Ön Kayıt Tarihi: 29 Ekim Cumartesi saat 13.30-16.00
Başlangıç Tarihi: 12 Kasım Cumartesi saat 13.30-16.00
———–
Ayrıntılı bilgi için:
0212 252 82 76
0532 650 18 68
Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.