Yanık Cevahir-1 Sahnesi'nde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Wajdi Mouawad’in yazdığı Yanık adlı oyunu Cevahir-1 Sahnesi’nde tiyatro severlerle buluşuyor.

Cem Emüler’in çevirmenliğini ve yönetmenliğini yaptığı Yanık oyunu Cevahir-1 Sahnesi’nde prömiyer yapacak. Oyunun kadrosunda yönetmen yardımcısı Tansel Öngel, dekor tasarımı A. Cem Köroğlu, kostüm tasarımı Gülhan Kırçova, ışık tasarımı Akın Yılmaz, müzik Koray Kahraman ve dramaturg Egemen Arslan yer alıyor.
Oyunda yer alan sanatçılar ise; Emel Göksu Keleş, Fatma Öney, Murat Karasu, Iraz Yöntem, Tansel Öngel, Gökçe Erinç, Veda Yurtsever İpek, Atilla Can Çelebi, Fatih Sarı, Vedi İzzi..
OYUNUN KONUSU
Bir anne ansızın koyu bir sessizliğe gömülmeye karar verir. Onun ölümü üzerine ikiz çocukları bu sessizliğin kaynağını araştırmak zorunda kalırlar. Hiçbir zaman tanımadıkları babalarını ve varlığından bile haberdar olmadıkları ağabeylerini bulmak zorundadırlar. Yolculukları Montreal’de başlar ama cevaplar savaşta yerle bir olmuş bir şehrin yıkıntıları arasındadır. Şiir dolu bir dille kol kola giden bu soruşturma, çocukluğun kalbine saplanmış bir bıçağın sırrını besleyen düşsel bir atmosferde çözülmeye başlar.
Oyun 20-30 Ekim tarihleri arasında Şişli Cevahir-1 Sahnesi’nde izlenebilir.
İnternetHaber
Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.