Yayıncı Ragıp Zarakolu Gözaltında

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul ve Urfa’da 28 Ekim günü yapılan Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) operasyonu adı altında, Türkiye Yayıncılar Birliği Yayımlama Özgürlüğü Komitesi Başkanı ve Evrensel gazetesi yazarı Ragıp Zarakolu da gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polislerin BDP İstanbul Siyaset Akademisi’nin yanı sıra birçok adrese yaptığı baskınlarla beraber Mersin, Muğla ve Yalova’da toplam 42 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlar arasında Zarakolu’nun yanı sıra BDP Bağcılar İlçe Örgütü üyesi ve Kül-Der yöneticilerinden Nizam Özmen de bulunuyor. Özmen’in, depremzedeler için İstanbul’dan Van’a götürülen yardım kamyonundan indirilerek gözaltına alındığı bildirildi.

Gözaltı listesinin 70 kişiden oluştuğu bilgisi Cihan Haber Ajansı tarafından servis edilmişti. 28 Ekim’de gözaltına alınanlar arasında Muğla Datça’dan İstanbul’a getirilen Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde öğretim üyesi ve BDP Parti Meclis üyesi  Prof. Dr. Büşra Ersanlı da vardı. Aynı zamanda BDP’nin Anayasa Komisyonu’nda da yer alan Ersanlı, yeni anayasa çalışmaları kapsamında AKP heyetinin 10 Ekim’de görüştüğü BDP’liler arasında bulunuyordu.

Ragıp Zarakolu’nun oğlu Deniz Zarakolu da 4 Ekim’de İstanbul’da yapılan KCK operasyonunda gözaltına alınmıştı. Bilgi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi doktorası yapan Deniz Zarakolu, 7 Ekim günü tutuklanmıştı.

Bianet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.