16. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali Ödülleri Açıklandı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

16. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali “Yaşanılır bir dünya için sanat” temasıyla; sokak tiyatrosu, çocuk tiyatrosu, üniversite tiyatro toplulukları, yurt dışı tiyatro toplulukları, şehir tiyatroları, amatör tiyatrolar ve özel tiyatroların yeni oyunları ile 18-28 Kasım 2011 tarihlerinde binlerce sanatseverle buluşuyor.

18 Kasım günü Festival Açılış Basın açıklaması Saat 14:00’de başlıyor.

Açıklama sırasında ayrıca Sokak Sanatları Atölyesi “Sahneden Sokağa Canlı Performans”, Menemen Belediyesi “Sultan Palamut”, Yenikapı Tiyatrosu “Kukla” ve Gine Cumhuriyeti “Balandugu Kan Theatre” nun “Matoto Conakry” adlı yöresel davul şov ve danslı müzik gösterisi hep beraber aynı alanda şenlik atmosferinde festival açılışına start verilecektir.

“Ankara Tiyatro Festivali Sokak Şenliği” Kızılay Yüksel Caddesindeki (Mülkiyeliler Birliği önü) etkinliğimize tüm basınımız ve halkımız davetlidir.

Festival Açılış Galası

Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay’ın katılımıyla 18 Kasım saat 19:30 da DT Büyük Tiyatro’da gerçekleşiyor.

Festival Açılış Galası, Festival Açılış oyunu ve Ödül töreniyle festivale resmi olarak da başlanmış olacaktır. Açılışta bu yıl Gine Cumhuriyeti’nden gelen “Balandugu Kan Theatre” nun “Matoto Conakry” adlı dans müzik gösterisi sunulacaktır.

Her yıl düzenli olarak verilen “Onur Ödülü” Tiyatro sanatçısı Ahmet Leventoğlu’na, “Festival Emek Ödülü” yazar-yönetmen Şenol Tiryaki’ye takdim edilecektir. Ayrıca festivalin 16. Yılı nedeniyle festivale katkı sunan sponsorlarımıza ödül verilecektir.

Yener AKSU

Festival Yönetmeni


Festival Basın Açıklaması
Saat:14:00
Yer: Kızılay Yüksel Caddesi (Mülkiyeliler Birliği Önü)

Festival Açılışı

Saat: 19:30

Yer: DT Büyük Tiyatro –Opera

Bilgi için; 2310633-4198398

Paylaş.

Yanıtla