Ankara Tiyatro Festivali Başladı!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ankara’da Yenimahalle Belediyesi 16. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali için perdelerini açtı. Festival, Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda oynanan ‘Sevgili Doktor’ adlı oyun ile başladı. Anton Çehov’un yazdığı, Neil Simon’un oyunlaştırdığı ve Polat İnangül’ün yönettiği oyun, hayatın içinden alınmış birbirinden bağımsız yedi öykünün sahnelendiği oyun izleyenlerden tam not aldı.

Eğitim Sen İzmir 5 No’lu Şube Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen oyun, komedi ağırlıklı ancak yer yer dramı andıran sahneleri ile tiyatro severleri güldürürken düşündürdü.

Dönemin Rusya’sında yaşanan olayların anlatıldığı yedi ayrı hikâyenin iki perdede izleyenlere sunulduğu oyun, izleyicilerden yoğun alkış aldı.
Altı yıl önce bir araya gelen ES-5 tiyatro topluluğu, sendikaya bağlı öğretmenlerden oluşuyor. Mehmet Ünal tarafından kurulan ve yedinci oyunlarını sahneleyen topluluk, “Zaman zaman teknik sorunlar, ekonomik sıkıntılar yaşasak da, eğitim emekçilerinin ekonomik, demokratik ve özlük haklarını tiyatro aracılığıyla dile getirmeye devam edeceğiz.” dedi.

16. Ankara Tiyatro Festivali 9 ayrı sahnede 28 Kasım’a kadar devam edecek. Öte yandan Dört Mevsim Tiyatro Salonu Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında Sevgili Doktor, Köşe Kapmaca ve Çarık isimli oyunlara ev sahipliği yaparken, Islak Ekmek, Kısa Pantomim Oyunları, Savaş ve Kadın isimli oyunları da Ankaralılar ile buluşturacak.

Akşam

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.