Ünlü Broadway Müzikali, Devlet Tiyatroları Sahnelerinde…

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Çevirisi Barış Arman’a, şarkı sözleri adaptasyonu ve koreografisi Nebi Birgi’ye ait olan, Oğuz Utku Güneş’in yönettiği ‘Sidikli Kasabası Müzikali’nin galası, dün akşamDevlet Tiyatroları Cevahir-2 Sahnesi’nde gerçekleşti. Yoğun ilgi gören gala gecesinde koltukların kısa sürede dolması nedeniyle yer bulamayan konuklar, oyunu koridor merdivenlerine oturarak izlediler. Büyük beğeni toplayan müzikal, finalde dakikalarca ayakta alkışlandı.

13 Ekim 2011’de Küçükçekmece DT Sahnesi’nde prömiyer yapan Greg Kotis’in yazdığı müzikalin konusu, dünyanın ısınıp suların azalmasıyla birlikte tuvalete girmeyi sınırlayarak özel bir şirketin denetimine verildiği bir yerde geçer. Tuvalet parasını ödeyemeyenlerin gizemli Sidikli Kasabası’na gönderildiği, bir gidenin bir daha geri gelmediği, kimsenin birbirinin gözünün yaşına bakmadığı, tüm genel tuvaletlerin özelleştirildiği bu yere düşen bir aşk ateşi aynı zamanda süre giden sisteme karşı çıkışın da kıvılcımı olur. Pişmanlık duymak, gerçekten değişmekten kolay mıdır? Eğlenceli, komedi ağırlıklı bu müzikal aynı zamanda önemli bir sistem eleştirisi sunuyor.

‘Sidikli Kasabası Müzikali’nde; Doruk Şengün, Berfu Aydoğan, Barış Arman, Nebi Birgi, Ceren Gündoğdu, Semlin Artemiz, Efe Ünal, Taner Tunçay, Adnan Yiğit, Aslı Zırhlı, Didem Atasoy, Sevil Tufan, Derman Çinkılıç, Güniz Bilge, Ayşe Günyüz, Alper Aksoy, Beste Özgümüş, Nazlı Uğurtaş, Köksal Ünal ve  Hilmi Duruoğlu rol alıyor.

Habertürk

Paylaş.

Yanıtla