368 Kadın ve Çocuklar İlk Kez Tiyatro Seyretti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Adana’da daha önce hiç tiyatroya gitmemiş 368 kadın ve çocuklar ‘Bir şehnaz oyun’ adlı oyunu izledi.

Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), Ekinfen Dershanesi ve Adana Devlet Tiyatrosu işbirliğiyle Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nin “Hiç tiyatro izlememiş çocuklar tiyatroya” ve Devlet Tiyatrosunun “Hiç tiyatro izlememiş kadınlar tiyatroya” projeleri kapsamında Adana Devlet Tiyatrosu Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte buluştu.

Önceki yıllarda da kadın ve çocukları tiyatroyla buluşturan Ekinfen Dershanesi Kurucusu Ferdane Bayıldıran, insanların sanatla, tiyatroyla tanışması için desteklerini sürdüreceklerini söyledi. Adana’da, tiyatroya gitmeyen kadın ve çocuk kalmayıncaya kadar projeyi sürdüreceklerini aktaran Bayıldıran, “Projemizi tekrar tekrar devam ettireceğiz. Van’da yaşadığımız ve hepimizi derinden etkileyen olaylarda da gördük ki, bize en büyük zararı eğitimsizlik veriyor. Toplumumuzu daha iyiye, güzele götürecek her türlü malzemeye sahibiz ama bu malzemeden güzel ürünler çıkaracak eğitime ve kültüre sahip olmadığımız görülüyor. Onun için biz daha erdemli, daha düzgün, daha eğitimli insanların yetişmesine katkıda bulunmak için, pozitif ayrımcılık yaparak öncelikli olarak kadınları ve çocukları tiyatroyla buluşturuyoruz. Bunu sürdürmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Tiyatroya gelen kadınlar ise oyunu çok beğendiklerini belirterek, imkanları oldukça bundan sora da tiyatroya gelmek istediklerini belirtti.

Star Gazete

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.