Çadır Kentte Çoçuklar Tiyatro Kurdu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Van’da meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Kızılay tarafından oluşturulan çadır kentteki çocuklar tiyatro grubu kurdu. Kendi yazdıkları oyunları sergileyen 10 depremzede çocuk, çadır kentteki minik kardeşlerini mutlu ediyor hem de kendileri keyifli saatler geçiriyor.

Van merkez Et Balık Kurumu bahçesine kurulan çadır kentteki 10 depremzede çocuk, tiyatro grubu kurdu. Yaşları 8- 13 arasında değişen depremzede çocuklar sergiledikleri oyunlarla minik kardeşlerini ve çadır kent sakinlerini mutlu ederken bir taraftan da keyifli saatler geçiriyor. Gruplarına ‘Çok Güzel Hareketler Çadır Kent’ adını veren depremzede çocuklar, kendi oyunlarını da kendileri yazıyor.

İLK OYUN ‘AFET’

Tiyatro kurma fikrinin hep birlikte bir araya gelerek çıktığını söyleyen Aleyna Kartal Tiyatroyu çok seviyorum. Burada arkadaşlarımla bir araya geldikten sonra tiyatro grubu kuralım dedim. İlk oyunumuzun adı ‘Afet’. çünkü biz afetten dolayı buradayız. Bu nedenle bu oyunu sergiliyoruz. Tabii minik kardeşlerimiz ve bizimde psikolojimizin düzelmesi için eğlenceli oyunlarda oynuyoruz. Yeni oyunlar da yazacağız dedi.

Son Dakika

Paylaş.

Yanıtla