Denizli Devlet Tiyatrosu Perdesini Açtı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Denizli Devlet Tiyatrosu, Haldun Dormen’in yazıp yönettiği ‘Kantocu’ isimli oyun ile perdesini açtı.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kınıklı Yerleşkesi içindeki Denizli Devlet Tiyatrosu’nun açılışına Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Vali Abdülkadir Demir ve eşi Nurtaç Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Belediye Başkanı Osman Zolan, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan Denizli’deki tiyatro salonunun çağdaş ölçülerde bir sahne olduğunu belirterek, “Bu yatırım gerçekten çok önemli ve anlamlı. Çünkü bu tip altyapısı mükemmel olan kültürel yapılara pek fazla rastlayamıyoruz. Denizli belki bu yatırımı yapmakla kültürel yatırımlar açısından çıtayı yükseltmiş oldu” dedi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin ise Devlet Tiyatrolarının Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Adana, Trabzon, Diyarbakır, Konya, Erzurum, Sivas, Van, Gaziantep, Elazığ, Malatya, Çorum, Samsun, Zonguldak, Kahramanmaraş’taki sahnelerinde perdelerini aynı anda açtığını belerterek, “Tiyatronun doğduğu bu topraklarda bundan böyle her hafta farklı bir oyunla Denizlili sanatseverlerle olmanın heyecanını yaşayacağız” diye konuştu.

Vali Abdülkadir Demir da Denizli’nin Türkiye’de pek çok konuda model olan bir şehir olduğunu, sanat konusunda da yeni bir çığır açarak Denizli’yi çok daha ileriye taşıyacaklarını söyledi. Belediye, üniversite ve sanatla ilgili STK’larla el ele vererek 2012 yılının planlamasını bu ay içinde yapacaklarını sözlerine ekleyen Vali Demir, Türkiye ve dünya çapında ses getirecek konserler ve diğer sanat aktivitelerini yapmayı planladıklarını vurguladı.

Haberciniz

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.