Diyarbakır Sanat Tiyatrosu Dohuk'ta Ödül aldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber- Cuma Boynukara’nın yazdığı ve M.Sait Alpaslan’ın rejisiyle Diyarbakır Sur Belediyesi Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenen çok dilli “Ölüm Uykudaydı” adlı oyun, çıktığı Irak Turnesi’nde Duhok Belediyesi ve Kürdistan Sanatçılar Sendikası’nca “Barış ve Kardeşlik” Ödülü’ne layık görüldü.

Duhok Belediyesi ve Kürdistan Sanatçılar Sendikası’nca, halklar arasında barış, ortak dil ve kültür köprüsü oluşturmak için organize edilen turne kapsamında 13 Kasım 2011 Tarihi’nde, Duhok Art School Directorate Tiyatro Salonu’nda sergilenen oyun yoğun ilgi gördü. Salonun yetersizliğinden dolayı önemli sayıda seyircinin ayakta izlemek zorunda kaldığı ve büyük alaka gösterdiği oyun, seyircilerce ayakta alkışlandı. Tek kişilik bir oyun olan ve darbe dönemlerinde aydın ve sanatçıların cezaevinde gördüğü baskıları naif bir dille sunan “Ölüm Uykudaydı”, sinema ve oyunculuğun harmanlandığı rejisiyle Irak seyircisi için bir ilk olma özelliği gösterdi.

Oyun sonunda Duhok Belediyesi Başkan Vekili ve Kürdistan Sanatçılar Sendikası Duhok Bölge Başkanı, yazar Ziyad Abeed Salem tarafından yapılan tebrik ve teşekkür konuşmalarının ardından ödülü sunulan sanatçı M.Sait Alpaslan, turneden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Bu kadar iç içe olduğumuz bir kültür ve bu denli yakın olduğumuz bir coğrafyadan ve halktan bu kadar uzak kalmamız akıl alır şey değil. Oyunun ödüle layık görülmesi, beni korkunç derecede mutlu etti ve tekrar bölgeye gelmem için motive oldum” dedi.

Oyun, Amediye Belediyesi’nin talebiyle önümüzdeki günlerde Amediye’de de sahnelenecek.

Paylaş.

Yanıtla