Dört Mevsim Tiyatro Salonu Perdelerini Çocuklar İçin Açtı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ankara’da Yenimahalle Belediyesi’ne bağlı Dört Mevsim Tiyatro Salonu, tadilatın ardından perdelerini çocuklar için açtı.

İlçedeki okullarda eğitim gören çocukları araçlarla alarak ücretsiz tiyatro izlemelerini sağlayan Yenimahalle Belediyesi, Dilek Ağacı isimli oyunla çocukları buluşturdu.

Yenimahalle İsmail Önder İlköğretim, Gaziosmanpaşa İlköğretim ve Yeşilevler İlköğretim Okulu öğrencilerinin izlediği oyun, büyük ilgi gördü.

Cemil Ünal’ın yazdığı, Mahmut Karamış’ın yönettiği müzikli oyunda çocuklara, ağaç ve orman sevgisi anlatılıyor. Oyun sonunda çocuklara, Yenimahalle Belediyesi tarafından Kurtuluş Savaşı’nı anlatan çizgi roman kitapları hediye edildi. Hafta içi okullar, hafta sonu aileler için sahnelenecek olan ‘Dilek Ağacı’ adlı oyun 18 Aralık’a kadar devam edecek.

Çocukların tiyatroyla büyümesi gerektiğinin altını çizen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Yeni neslin sosyal bireyler olabilmesi için sanatın her dalıyla tanışması gerekiyor. Biz de sosyal belediyecilik anlayışıyla geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza bu imkânları oluşturuyoruz” dedi.

Star Gazete

Paylaş.

1 Yorum

Yanıtla