Dünyaca Ünlü Oyun Yazarları İstanbul'a Geliyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Yeni Metin Yeni Tiyatro atölyeleri kapsamında dünyaca ünlü çağdaş oyun yazarları İstanbul’a geliyor.

6’ncı yılına giren Yeni Metin Yeni Tiyatro projesi bu sene Aralık 2011 ile Nisan 2012 arasında gerçekleşiyor.

Oyun yazımı atölyesine katılan yazarlar, aralık ayının başından itibaren dünyaca ünlü oyun yazarları, Yeni Metin Yeni Tiyatro ekibi ve akademisyenlerle beraber atölye yapacaklar. Atölyeler sonucunda seçilen kısa oyunlar sahnelenecek.

Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi’nin atölyeleri kapsamında bu yıl üç aşamalı bir çalışma sunuluyor.

Aralık ayında başlayıp iki ay sürecek olan ilk aşamada her perşembe 19:00-21:00 arasında ve her cumartesi 12:00-14:00 ve 15:00-17:00 arasında, “Çağdaş Metinler, Karakter ve Oyunculuk” (Okan Urun), “Çağdaş Tiyatroyu Anlamak” (Mark Levitas) , “Dramaturji ve Dramatik Yapı” (Sibel Arslan Yeşilay), “Oyun Yazarlığına Giriş” (Doç. Dr. Beliz Güçbilmez), “Oyun Yazarlığında Yeni Metinler” (Yeşim Özsoy Gülan) giriş dersleri sunulacak.

İlk aşamada katılımcılar ayrıca dünyaca ünlü Fransız oyun yazarı Rémi De Vos ve Playwright’s Studio-Scotland’ın direktörü, ödüllü İskoç oyun yazarı Linda McLean ile de çalışma fırsatını bulacak.

Aynı zamanda proje kapsamında Rémi De Vos’un “Sana Bir Şey Söylememe İzin Ver” ve Linda McLean’in “Strangers, Babies” oyunları okuma tiyatrosu olarak sahnelenerek izleyici ile buluşacak.

Atölyelerin ikinci aşaması ise Yeni Metin Yeni Tiyatro ekibi ile her perşembe 19:00-21:00 arasında devam edecek ve üzerinde çalışılan metinlerin takibi sürecek.

Katılımcılar, şubat ayında dünyaca ünlü Fransız oyun yazarı ve akademisyen Enzo Cormann ile 7 günlük uzun ve yoğunlaştırılmış bir atölye yapma şansını yakalarken mart ayında İspanya’nın Katalan Devlet Tiyatrosu’nun Direktörü ve oyun yazarı Sergi Belbel ile atölyeye girecekler.

Nisan başında geliştirilen metinler arasından seçilen kısa oyunlar, 3. aşamada bir yabancı yönetmen ve Türk yönetmenler tarafından sahnelenecek.

Yurtdışından gözlemci olarak çağdaş tiyatro çevirisi ve sahnelenmesi alanında yoğunlaşan Maison Antoine Vitez (Fransa), Husetstheater (Danimarka), Troisieme Bureau (Fransa), Atelier de Lyon (Fransa) temsilcilerinin de katılacağı bir mini festival kapsamında bu oyunlar seyirci ile buluşacak.

Cnn Türk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.