IDEA Avrupa Buluşması Kocaeli'nde Yapıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Derneğimiz 17-19 Kasım 2011 tarihleri arasında Kocaeli Emex Otel ‘de gerçekleştirilen IDEA Avrupa toplantısına ev sahipliği yaptı.  Toplantıda Derneğimizi, Genel Başkanımız Ömer Adıgüzel ve dernek üyelerimizden Zeki Özen temsil etti.
Almanya, Avusturya, Belçika, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İsveç, İzlanda, Norveç, Sırbistan, Türkiye ve Yunanistan olmak üzere toplam 14 ülke ve 25 temsilcinin katıldığı toplantıda; 2013 yılında Paris’te gerçekleştirilecek olan Dünya IDEA Kongresi hazırlıklarında gelinen son durumlar, Avrupa ülkelerinde devam etmekte olan ve yakın zamanda başlayacak olan drama / tiyatro projeleri, Avrupa ülkelerinde drama, tiyatro ve eğitim alanındaki güncel gelişmeler ve son durumlar, Dünya Yaratıcı Drama Günü bildirgesi gibi başlıklarda konuşma ve tartışmalar gerçekleştirildi.

Yapılan bu çalışmaların yanı sıra Avrupa toplantısına katılan temsilciler, toplantı tarihleri ile eş zamanlı gerçekleştirdiğimiz 19. Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama seminerinin atölye, konferans ve etkinliklerini izleme fırsatı buldular. Toplantının değerlendirme oturumunda derneğimize ve gerçekleştirdiğimiz organizasyona teşekkürlerini sunan temsilciler mutlu bir biçimde ülkemizden ayrıldılar.

Bu verimli toplantının gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm gönüllülerimize ve Kocaeli temsilcimiz Burhan Akçin’e teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Çağdaş Drama Derneği

Paylaş.

Yanıtla