Keşanlı Ali Destanı Sahnede

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Songül Öden tiyatro sahnesinde, Belçim Erdoğan TV’de Keşanlı Ali Destanı’yla izleyici karşısında…

25 Kasım’da dev bir prodüksiyonla Tim Maslak’ta prömiyerini yapacak olan “Keşanlı Ali Destanı” tiyatro oyunu ile çok yakında Kanal D ekranlarında izleyicinin karşısına çıkacak olan “Keşanlı Ali Destanı” dizisinin iki kadın başrol oyuncusu “memleketli” çıktı.
Tiyatro oyununda Zilha karakterini canlandıracak olan Songül Öden ve tv ekranlarında yine aynı karakterle izleyici karşısına çıkacak olan Belçim Erdoğan’ı iki farklı kulvarda iki Diyarbakır’lı oyuncu olarak izleyeceğiz.
Yönetmenliğini Ahmet Mümtaz Taylan’ın yaptığı, Yavuz Bingöl, Songül Öden, Kerem Alışık, Mustafa Üstündağ, Tuba Ünsal, Kayhan Yıldızoğlu, Serda Kondeler Aktuna, Fuat Onan, Ayhan Anıl gibi isimlerin yer aldığı 39 kişilik dev kadro 25 Kasım Cuma saat 20.30’da Maslak Tim’de perdelerini açacak.
Kanal D ekranlarında çok yakında izleyici karşısına çıkacak olan “Keşanlı Ali Destanı” dizisinde ise Belçim Erdoğan, Nejat İşler gibi isimler Çağan Irmak’ın yönetmenliğini yapacağı dizi ile tv izleyicisinin karşısına çıkacak.
KEŞANLI ALİ DESTAN YAZACAK…
Türk Tiyatrosunun en önemli başyapıtlarından biri olan “Keşanlı Ali Destanı” ile yeni sezonda tiyatro severlere “Merhaba” diyecek olan SADRİ ALIŞIK TİYATROSU bu yıla damgasını vuracak. Müzikal oyunun ana kadrosunda Yavuz Bingöl, Songül Öden, Kerem Alışık, Mustafa Üstündağ, Tuba Ünsal, Kayhan Yıldızoğlu, Yıldırım Gücük, Fuat Onan, Ayhan Anıl yer alıyor…
39 kişiden oluşan dev kadrosuyla Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından yeni tiyatro sezonunda sahnelenecek olan Haldun Taner’in ölümsüz eseri Keşanlı Ali Destanı’nın orijinal müzikleri Yalçın Tura’ya ait. Ahmet Mümtaz Taylan’ın yönetmenliğini, Çiğdem Erken’in müzik direktörlüğünü yaptığı müzikal oyunun provaları prömiyerinden üç ay önce başladı. Titizlikle ve özenle çalışmaları devam eden oyunun kostümleri Çolpan İlhan ve Faruk Saraç tarafından hazırlanıyor.
Keşanlı Ali büyük kentin eteklerinde yer alan varoşlarda yaşayan ezilen yoksul insanların öykülerini ele alırken gündelik hayatın yanı sıra iktidar,çıkar,aşk ilişkileri dolayında gelişen, olaylara da eğlenceli bir yaklaşımla değinen Türk Tiyatrosu’nun kült oyunlarından bir tanesidir.

Gerçek Gündem

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.