Kocaeli'nde Uluslararası Drama Semineri Sona Erdi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Çağdaş Drama Derneği Kocaeli Temsilciliği ve Kocaeli Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen “Kentlilik Bilinci” temalı 19.Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Semineri 17-20 Kasım 2011 tarihleri arasında Kocaeli’de yapıldı.

Seminer 17 Kasım sabahı Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi’nde açılış konuşmaları, ödül töreni ve “Kentlilik Bilinci” konulu panelle başladı.

Seminerin açılış konuşmalarını  Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu ,Genel Başkanımız Doç. Dr. Ömer Adıgüzel ve  Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Kishalı yaptılar.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr.  Gerd Koch’a Derneğimizin Yaşam Boyu Başarı Ödülü verildi.

Onursal Başkanımız Prof.Dr. İnci San’ın yönettiği panelin konuşmacıları Prof. Dr. Doğan Kuban, Prof.Dr. Coşkun San, Yard.Doç.Dr. Örgen Uğurlu ve Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Sedat Yücel’di. “Kent ” ve “Kentlilik Bilinci”ni farklı açılardan değerlendiren panelistlerin konuşmaları üniversite öğrencileri tarafından da büyük bir ilgiyle izlendi.

Aynı gün öğleden sonra başlayan Dünyanın birçok ülkesinden drama konusunda uzmanın yürüttüğü atölye çalışmalarına ilgi oldukça yoğundu.İngiltere’den Patrice Baldwin ‘Kent ve Drama’ , John Somers Uygulamalı Tiyatro’ , Almanyadan Gerd Koch ‘Yaratıcı Yazma’, Finlandiya’dan  Tinti Karpinnen ‘Oyun ve Drama’ , İtalya’dan Mario Gallo ‘Gelenekler ve Yenilikler, Belçikadan Elise Devliegher ‘Dans Devinim’ konularında  atölye çalışmaları yürüttüler. Bu çalışmalarda “Kentlilik Bilinci” teması, farklı drama teknik ve yaklaşımlarıyla yaşantılara dönüştü.

Bu yıl ilk kez düzenlenen İlk Adım atölyelerinde Derneğimizin liderleri farklı disiplinlerde tema odaklı çalışmalar yürüttüler.

Seminerin ikinci günü Patrice Baldwin ve John Somers’ın birlikte sundukları “Bir Drama DersininYapılandırılması” konulu paylaşım ve Prof. Dr. Nuray SUNGUR OAKLEY’in ” Güneşi Çalan Kadınlar : Bir Kentin Erginlenme Simgeleri” konulu paylaşımı ilgiyle izlendi.

Toplam 490 kişinin katıldığı seminer 20 Kasım Pazar günü yapılan genel değerlendirme ve kapanış konuşmalarıyla sona erdi.

Seminere ev sahipliği yapan Kocaeli Üniversitesi’ne , Kocaeli temsilcimiz Burhan Akçin’e ve emeği geçen tüm gönüllülere çok teşekkürler.

Çağdaş Drama Derneği

Paylaş.

Yanıtla