Öğrencilerden Türkçe, Kürtçe Ve Arapça Tiyatro

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hayır faaliyetleri düzenleyen Londra merkezli “Tell me a Tale” adlı yardım kuruluşu, Midyat’taki Kocatepe İlköğretim Okulu öğrencilerine tiyatro ve drama dersleri verdi.

Bugüne dek İngiltere ve Avustralya’da imkanları yetersiz bölgelerin okullarında, hastanelerinde, cezaevlerinde ve göçmen gözaltı merkezlerinde sanatsal faaliyetler yürüten Londra merkezli Tell me a Tale (Bana bir masal anlat), bu kez Midyat’taki Kocatepe İlköğretim Okulu öğrencilerine kurs verdi.

Kendisini “Toplum tiyatro pratisyeni” olarak tanımlayan Amber Onat Gregory, 2 hafta süren drama atölye çalışmaları yürüttü. Midyat Kocatepe İlköğretim Okulu öğrencilerine verdiği eğitimin ardından öğrenciler gösterilerini yaptılar.

Türk kökenli Amber Onat Gregory tarafından kurulan, “Tell me a Tale” bugüne dek İngiltere ve Avustralya’da bölgelerdeki okullarda sanatsal faaliyetlerde bulundu. Türkiye’de içinde rehabilitasyon merkezi de bulunan 7 farklı eğitim kurumunda 2’şer haftalık drama dersine başlayan Amber Onat, şu anda projenin Midyat ayağını tamamlayarak Diyarbakır Çocuk Esirgeme Kurumu’ndaki öğrencilere kurs vereceğini söyledi. Amber Onat, drama’nın çocukların özgüven kazanma sürecinde önemli olduğuna dikkat çekerek, takım çalışmasını öğretmek için de güzel bir yöntem olduğunu belirtti. Onat, “Öğrenciler okul arkadaşları ile kendine özgüvenlerini kazanması, kendini ifade edebilmesi için bu çalışmaları yürütüyoruz. Çocuklarda duyusal uyarıcılığın önemini vurgulamak için duyusal tiyatro yapıyorum. Amacımız çocukların özgüven gelişimlerine odaklı drama faaliyetleri uygulamak. Kendi özgüvenlerini sağlamak, kendilerini ifade edebilmek ve toplum içerisinde ben de varım diye bilmelerini sağlamaktır. Toplumdan gelen tepkiler de çok olumlu oluyor” dedi.

Kocatepe İlköğretim Okulu Müdürü Fethi Bilgiç ise, “Verilen kurstan dolayı Anber hanıma okulum ve öğrencilerim adına teşekkür ederim. 2 hafta boyunca öğrencilerimize tiyatro kursu verdi. Bu öğrencilerimizin bir kısmı çekingen davranıyordu. Diyalogları çok zayıftı bu oyunla kendilerini arkadaşlarına ifade ettiler. Oyunlarını sergilemenin mutluluğunu yaşadılar” şeklinde konuştu.

Amber Onat, Midyat’taki gösterisinin ardından Diyarbakır’da bulunan Çocuk Esirgeme Kurumu’ndaki öğrencilere kurs vermek için Midyat’tan ayrıldı.

Haberciniz

Paylaş.

Yanıtla