Pera Fest On Yaşında

Pinterest LinkedIn Tumblr +

14-30 Kasım tarihleri arasındaki festivalin teması ‘çokkültürlülük’.

İstanbul’un disiplinlerarası festivali ‘Uluslararası Pera Fest’ bu yıl 14 -30 Kasım tarihleri arasında 10. yılını kutluyor. 20 farklı mekânda gerçekleşecek 46 etkinlikten oluşan programda konserler, dans gösterileri, panel ve söyleşiler, tiyatro oyunları yer alıyor. Festivalin ana teması ise ‘çok kültürlülük’.
Festival, 14 Kasım ‘Türk Sineması Günü’nde başlayacak. Gün boyunca TÜRVAK salonunda sinemamızın tarihine ilişkin belgeseller ve Lütfi Akad’ın başyapıtı ‘Hudutların Kanunu’ gösterilecek; eleştirmen Zahit Atam filmin sinema tarihimizdeki yeri üstüne bir konuşma yapacak.
Aynı akşam, Ghetto’daki açılış konserinde Napoli’den gelecek bir folk müzik topluluğu ‘I Solisti di Montemarano’ sahne alacak. Dokuz müzisyenden oluşan topluluk, İtalya’nın en özgün geleneksel müziği olan ‘Tarantella’ müziği ve danslarından oluşan bir program sunacak. Festivalin ikinci günü aynı salonda, Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu’nca düzenlenen ‘Freedom Express’ gecesi yer alıyor.
Andres Marin Flamenko Topluluğu’nun sunacağı ‘Op.24’. flamenko gösterisi 16 Kasım’da MKM salonunda. 17 Kasım’da ise, Haymatlos’ta Zeynep Arabacıoğlu’nun konseri yer alacak. Festival çerçevesinde, Ülkü Tamer ‘İstanbul’un Şiiri’, İlhan Eksen ‘İstanbul’da Bir Nihavent Tango’, Timur Selçuk ‘Ölümünün 30. Yılında Münir Nurettin Selçuk’ üstüne söyleşiler gerçekleştirecek. Pera Müzesi’nde, eleştirmen Tunca Arslan’ın ‘Göç’ün 50. Yılında Sinemamızda Almanya’ konulu sunumunun ve ‘Karakafa’ filminin gösterimi de festival kapsamında yer alıyor.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.