Şiddet Gören Kadın Tiyatro Sahnesi'nde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kadına karşı şiddeti önlemek ve cinayetleri engellemek için yaşanmış olayların anlatıldığı ‘Kadın Mezarlığı’ isimli tiyatro oyununu sahneye koyacak. Ocak ayında sahnelenecek oyunun başrol oyuncuları, şiddet gören kadınlar…

Manisa’da Yeniden Yaşam Derneği ve Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun işbirliği ile Manisalı kadınlar şiddeti sahneye taşıyacak. Kadına karşı uygulanan şiddete dikkat çekmek ve kadın cinayetlerinin önlenmesini hedefleyen Manisa Yeniden Yaşam Derneği gerçek hayat hikayelerinin anlatılacağı bir tiyatro oyununu sahneleyecek. Manisa Belediyesi Şehir Tiyatroları ile yapılacak ortak çalışmayla hazırlanacak ‘Kadın Mezarlığı’ adlı oyunda şiddeti birebir yaşayan kadınlar oyunda rol alacak. Tiyatro oyunu hakkına bilgi veren Yeniden Yaşam Derneği Başkanı Funda Demirel oyunda kadınların neler yaşadıklarını gerçek olaylarla sahneleyerek durumun vahametine dikkat çekmek istediklerini dile getirdi.

SEYİRCİ KALAMAYIZ

Dernek olarak şiddete seyirci kalmayacaklarını ifade eden Demirel, “Kadına karşı uygulanan şiddet maalesef her geçen gün artıyor. Biz buna seyirci kalmamak için dernek üyesi kadınlarımız ile birlikte bir tiyatro oyunu projesi geliştirdik. Bize yardımcı olması içinde Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanata Yönetmeni Tayfun Şengöz’den yardım istedik. O da seve seve yardım edeceklerini söylediler” dedi. Demirel oyunda şiddeti kendi hayatında yaşamış kadınların rol alacağını ve yaşadıklarını sahneleyeceklerini bildirdi.

TOPLUMSAL DUYARLILIK

Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz ise artan kadın cinayetlerine tepki göstermek amacıyla düzenlenen bir projeye ortak olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. Oyunu yazım aşamasında olduklarını anlatan Şengöz, “Oyunda töre, namus, toplumsal cinsiyet farklılıkları gibi konular üzerinde durularak yaşanmış olaylar işlenecek. Hikayeyi biz yazacağız, onlar oynayacak. Tiyatro oyununda yaklaşık 8-10 kişi rol alacak. Böyle bir oyunun Manisa’da ilk defa oynanacak olması ve konunun önemi nedeniyle projeyi kabul ettik. Sahneye konacak oyunla toplumsal duyarlılığı artırmak istiyoruz. Güzel bir oyun çıkacağına inanıyorum” diye konuştu. Şengöz ‘Kadın Mezarlığı’ adını verdikleri oyunun Ocak ayının sonuna doğru sahneye konulacağını bildirdi.

Yeni Asır

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.