Uygur Çocuk Tiyatrosu Sezon Oyunları

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Uygur Çocuk Tiyatrosu bu sezon oyunlarıyla Caddebostan Kültür Merkezi’nde sahne almaya devam ediyor.

İYİLİK AĞACI:

İbiş; saf ve sevimli bir görünüme sahip ama aslında oldukça bencil ve yalancı bir çocuktur. Memiş ise; İbiş’le aynı yaşlarda, iyi niyetli ve dürüst bir çocuktur. Aynı gün, bir çocuk tiyatrosuna gitmek için yola çıkan bu iki çocuk, tanışır ve arkadaş olurlar. İbiş, hasta annesine ilaç  alabilmek için satmaya götürdüğü eşeğini kaybetmiş; Memiş ise, derslerindeki başarısından dolayı anne ve babasının kendisine armağan ettiği bisikletini çaldırmıştır. İki kafadar, başlarına gelen bu kötü olaylar nedeniyle ne yapacaklarını kara kara düşünürken, “İyilik Ağacı” onlara sorunlarını halletmeleri için bir kese altın verir ve altını eşit bir şekilde  paylaşmalarını ister. Fakat aç gözlü İbiş, Memiş’i kandırır ve altınların hepsini alarak kaçar. Bunun üzerine Memiş, İyilik  Ağacı, Pamuk Nine, Hork ve Cork; İbiş’e bir oyun oynarlar. Yaptığının yanlış olduğunu, İbiş’in anlamasını sağlarlar. Oyun “mutlu son”la  biter.

BU DÜNYA HEPİMİZİN:

Bu dünyada olup biten olumsuzluklara, insanların diğer insanlara ve yaşadıkları dünyaya verdikleri zararlara dayanamayan “Bilgin Dede”, kendisine bir uzay aracı yapar. Bu dünyadan uzaklaşmak, kendisine başka yaşanası bir dünya bulmak istemektedir. İsteğini torunu Duygu’ya anlattığında,  Duygu “neden bu dünyadan gitmek istediğini“ dedesine sorar.

Dedesi de anlatmaya başlar:

İnsanların  nasıl hayvanları  acımasızca yok ettiğini, çöpleriyle çevreyi kirletip  gürültüleriyle diğer insanları nasıl rahatsız ettiğini, gecekondulaşmayı, çarpık yapılaşmayı, ağaçların yok edilişini, çıkarlar uğruna dünyanın talan edilişini, çocukların oyun alanlarının kalmayışını, kirli sağlıksız bir dünyada hastalıkların oluştuğunu, savaşların anlamsızlığını…

Bilgin Dede bütün bunları anlatırken, anlatılanlar sahnede canlandırılır ve Duygu canlandırılan olayların içinde bulur kendini. Duygu olaylara karşı kendince savaş vermeye çalışır ama çoğunlukla başarısız olur. Buna rağmen uzay aracıyla dünyayı terk eden dedesiyle gitmek yerine, bu dünyada kalıp olumsuzluklarla mücadele etmeye karar verir.

Detaylı bilgi için:

Filiz SENGER: 0532.2772957 filiz@uygurcocuktiyatrosu.com

Suha UYGUR: 0532.2215312 uygursuha@gmail.com

www.facebook.com/UygurCocukTiyatrosu

www.twitter.com/UygurCckTiyatro

Paylaş.

Yanıtla