Ziyaretler Bitti Sıra Tiyatroda

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bayram tatilini yarılayanlar ve aile ziyaretlerini tamamlayanlar için Şehir Tiyatrolarında birbirinden güzel oyunlar seyircisini bekliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatrolarında bu hafta  Filiz Adıgüzel’in yazdığı Berna Adıgüzel’in yönettiği Ufak Bir Hata adlı oyunun yanı sıra; İstanbul Hatırası, Mutfak Söyleşileri, Lüküs Hayat, Sevgili Doktor, Çığ, Dullar adlı oyunlar perde açıyor. Kemal Başar’ın, Tuncer Cücenoğlu’nun 40. sanat yılına armağan olarak sahneye koyduğu Çığ, evrensele giden yolda özgür düşüncenin gücünü sorguluyor. Oyun, 10-13 Kasım tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi‘nde perde açıyor. İBB Şehir Tiyatroları Genç Tiyatro’nun yeni oyunu Ufak Bir Hata’da kendilerini bir yapbozun içinde bulan bir kadın ve bir adam, zaman sıçramalarıyla her defasında başka bir fotoğrafa dönüşen yapbozu çözmeye çalışırlar. Oyun bu hafta Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde seyredilebilir.

Çehov’dan sahneye Sevgili Doktor

Şehir Tiyatroları’nda sezonun ilgi çekici oyunlarından biri de Mutfak Söyleşileri. Sıradan kadınların; sıradan saydıkları hayatlarının, aslında son derece sıra dışı olan öykülerini, kendine özgü bir mizahla dile getiren oyun, ana teması kadın olan absürd bir tiyatro klasiği. Vala Thorsdottir’in yazdığı Yeşim Koçak’ın yönettiği oyun 10-13 Kasım tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde. Birbirinden bağımsız sekiz kısa öyküden oluşan Sevgili Doktor’da çeşitli sınıflardan kişilerin varoluşları, ilişkileri ve çelişkileri trajikomik durumlarla seyirciye aktarılıyor. Anton Çehov’dan Neil Simon’un uyarladığı oyunun yönetmeni Taner Barlas. Oyun bu hafta Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde izlenebilir.

Star

Paylaş.

Yanıtla