''2011 Arda Kanpolat Oyunculuk Ödülü'' Sahibini Buldu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hayata 25 yaşında veda eden tiyatro oyuncusu Arda Kanpolat anısına ailesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 6. kez verilen ”Arda Kanpolat Oyunculuk Ödülü”ne Onur Bilge layık görüldü.

Devlet Tiyatrolarından yapılan açıklamaya göre, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü mezunu olan Onur Bilge, okulda sahnelenen Georg Büchner’in ”Woyzeck” adlı eserindeki başarılı performansıyla ödüle değer bulundu.

Sevda Şener, Ayşegül Yüksel, Lemi Bilgin, Akif Yeşilkaya, Ayfer Kanpolat ve Yücel Kanpolat’tan oluşan jüri üyeleri tarafından ödüle değer görülen Onur Bilge, yarın saat 20.00’de Akün Sahnesi’nde temsil edilecek olan ”Barış” adlı oyunun temsili öncesi düzenlenen törende ödülünü alacak.

Kanpolat ailesi tarafından karşılanan 5 bin dolar karşılığı Türk Lirası ile ”Arda Kanpolat Oyunculuk Ödülü” belgesinden oluşan ödül, doğru tanımlanan bir sanat kültürü oluşturmayı, bu yönde genç tiyatro sanatçılarını desteklemeyi ve oyunculuk alanında özendirici etki yaratmayı hedefliyor.

Ödül, 2004 yılında 25 yaşında yaşama veda eden tiyatro oyuncusu Arda Kanpolat anısına ailesi tarafından ilk kez 2006 yılında verildi. İlk ödülü Mustafa Kayabaşı ile Burcu Güner paylaştı. 2007’de Tuğçe Özbudak ile Mert Fırat, 2008’de Özge Günay, 2009’da Sefa Tantoğlu ile Berk Yaygın ödülü paylaşırken, 2010’da Gonca Erçil ile Ömer Eryiğit ödüllendirildi.

-Onur Bilge-

23 Kasım 1983’te dünyaya gelen Onur Bilge, ilk ve orta okul eğitimini Tunceli’de tamamladı. Daha sonra öğrenimine İstanbul Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi’nde devam etti. Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde okurken tiyatroyla tanıştı.

Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Sanat Merkezi’nde pek çok oyunda görev aldı. Hayatının geri kalanının sadece tiyatro olmasını istediği için eğitimini yarıda bırakıp Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü sınavlarına girdi.

2011’de bu bölümden mezun olan Bilge, şu an iki ayrı tiyatro grubunun sergileyeceği ”Popcorn” ve ”Matmazel Julie” adlı oyunların provalarına devam ediyor.

Rol aldığı tiyatro oyunları, Caligula, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, Maymun Davası, Lorca’nın Kadınları, Savaş ve Barış, Verimsizler, Roberto Zucco.

Stargazete

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.