Akdeniz Belediyesi'nden 'Çocuk Şenliği'

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mersin’de, BDP’li Akdeniz Belediyesi’nin fırsat eşitliğine sahip olmayan çocuklar yararına düzenlediği kültürel ve sanatsal etkinlikleri dizisine başladı. İlkini Güneş Mahallesi’nde düzenlenen şenlikte bir araya gelen minikler, müzik dinletisi, tiyatro gösterimi ve folklor gösterisi izleyerek keyifli bir gün yaşadı.
Sadece klasik belediyecilik hizmetleri açısından değil, kültürel, sanatsal ve sosyal alanlarda da ihmal edilen mahallelere çıkarma yaparak farklı etkinliklere imza atmayı sürdüren Akdeniz Belediyesi, kültür ve sanat kenti olma iddiasını her geçen gün daha yükseğe taşıyor. Akdeniz Belediyesi, geleneksel olarak düzenlediği 23 Nisan Çocuk Tiyatrosu Festivali’, ‘Sanat Park Buluşması’ ve Mahalle Yaz Şenlikleri’nin ardından çocuklar yararına düzenlediği etkinlikler dizisine bir yenisini daha ekledi.
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, çocuklar arasında kaynaşmayı ve paylaşmayı güçlendirmek amacı ile müzik, tiyatro ve halk oyunları gösterilerinin yer aldığı ‘Çocuk Şenliği’ başladı. İlki Güneş Mahallesi Sosyal Tesisleri’nde organize edilen şenlikte bir araya gelen çocuklar gönüllerince eğlenme fırsatı yakaladı. Çocuklar, Tiyatro Arzeba, MKM-Der Çocuk Korosu, Koma Dîlana Şoreşê, Koma Dengê Tarî, Koma Gûlen Aşitî’nin sunduğu, Türkçe ve Kürtçe müzik dinletisi, eğlenceli tiyatro oyunları ve folklor gösterilerini izleyerek unutamayacakları bir gün yaşadılar.
Müzik gruplarının seslendirdiği şarkılara eşlik eden minikler, tiyatro gösterilerini de ilgiyle izleyip eğlenceli dakikalar yaşadı. Çocuklarını yalnız bırakmayan kimi anne-babalar da etkinlikleri merakla seyrederken, çocuklar için düzenlenen şölene gençlerin gösterdiği ilgi de dikkat çekti.
Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün, eğitim destek evleri ve kurs merkezlerinde eğitim gören çocuklar için organize ettiği ‘Çocuk Şenliği’ devam edecek. İlki Güneş Mahallesinde düzenlenen etkinlik, 25 Aralık 2011 tarihinde Çilek, 1 Ocak 2012 tarihinde de Çay mahallesinde organize edilecek.
Öte yandan, Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde verilen yeni dönem ‘tiyatro, halk oyunları, bağlama, şan, erbane ve gitar’ kurs kayıtları da devam ediyor. Son günü 31 Aralık 2011 olan kurslara kayıtlar, Akdeniz Belediyesi Çay ve Çilek mahallelerinde bulunan Kültür Evleri’nde yapılabilir.

ANF

Paylaş.

Yanıtla