Amerikan Tiyatrolarında Twitter Kullanıcılarına Özel Koltuk

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ABD’de, tiyatro sektöründe faaliyet gösteren kuruluşlar, bu koltuklara performans süresince Tweet atacak sosyal medya kullanıcılarını oturtuyorlar. Uygulama, sadece tiyatroyla da sınırlı değil. Opera, rock konseri de Twitter kullanıcılarına özel ilgi gösteren sahne sanatları arasında yer alıyor.

Sosyal medyanın girmediği alanlar giderek azalıyor. Tiyatro, bu alanların sonuncusunu oluşturuyor. Tiyatro salonlarında Twitter kullanıcılarına özel bir bölüm ayırma uygulaması giderek yaygınlaşıyor.

Peki, “Tweet Koltuğu” olarak ifade edebileceğimiz kavram ne anlama geliyor? ABD’de, tiyatro sektöründe faaliyet gösteren kuruluşlar, bu koltuklara performans süresince Tweet atacak sosyal medya kullanıcılarını oturtuyorlar. Böylece bir yandan tweet atılmasından rahatsız olacak seyircilerle, tweet atanlar ayrılırken, diğer yandan tweet’ciler yanyana oturtularak, bu seyirci grubunun birlikte olması sağlanıyor.

Uygulama, sadece tiyatroyla da sınırlı değil. Opera, rock konseri de Twitter kullanıcılarına özel ilgi gösteren sahne sanatları arasında yer alıyor.

Gözlemciler, yeni yeni gündeme gelmesine karşın Tweet koltuğu uygulamasının birkaç yıl öncesine kadar uzandığını ifade ediyor. 2009 yılında Kansas’ta sahne alan Lyric Opera’nın final gösterisinde Twitter kullanıcısı izleyiciler için 100 koltuğun rezerve edildiği belirtiliyor. Gösteri süresince sadece bu koltuklarda oturan seyircilerin telefonlarını kullanabilmelerine izin verilmiş, gösterinin sanat yönetmeni, bu izleyicilerden Twitter aracılığıyla gelen sorulara cevap vermişti.

ABD’de, Twitter kullanıcıları için özel koltuklar ayıran tiyatro sahneleri arasında: Raleigh’deki Carolina Balesi, Dayton’daki Dayton Operası, East Haddam’daki Goodspeed Operası’nın adları geçiyor. Gözlemciler, trendin pek yakında Broadway’de de kendisini göstereceğini belirtiyorlar.

internet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.