Anadolu Yakası'nın Yeni Sahnesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kerem Kobanay ve Savaş Özdural, Broadway Sinemasını Tiyatroya Çevirdi
Ak’la Kara Tiyatro nasıl kuruldu?

Kerem Kobanbay: Savaş Özdural’la 27 yıldır dostuz. Lise, konservatuvar hep birlikte geçti. 2000 yılında da Ak’la Kara Prodüksiyon’u kurduk. Hemen ardından Ak’la Kara Seslendirme Stüdyoları geldi. Kurumsal bir kimlik kazanan seslendirme yoğun olarak devam ederken, çocukluk hayalimizi gerçekleştirmenin zamanı geldiğine karar verdik ve kolları sıvadık.

Tiyatroyu kurarken herhangi bir destek aldınız mı?

K.K.: Maddi anlamda herhangi bir destek almadık; ama arkamızda çok önemli bir sanatçı kadrosu desteği var. Yönetmenlerden oyunculara, bestecilerden koreograflara kadar herkes amatör bir ruhla profesyonel işler çıkardı.

İzleyiciler Ak’la Kara Tiyatro’da ne tür oyunlar bulabilecekler?

Savaş Özdural: Belli bir tarzla anılmak tiyatroların kendi seçimleri. Biz, bundan uzak durmayı seçtik. Bu yılki oyunlarımız içinde vodvilimiz, klasik bir polisiye – gerilim oyunumuz, dramayla illüzyonun iç içe geçtiği fantastik bir oyunumuz var. Çocuk oyunumuzda da çocuklarla birebir iletişim halinde olduğumuz interaktif bir tarz benimsedik. Provalarına yeni başladığımız bir oyun var; o da epik tarzda bir müzikal olacak.

Şu an sahnelenen oyunlardan biraz bahsedebilir misiniz?

K. K.: Başrollerinde Ece Uslu, Savaş Özdural, Hakan Altuntaş ve benim olduğum ‘Tom, Dick ve Harry’ adlı oyunumuz, Vodvil Tiyatrosu’nun tartışmasız en büyük yazarı olan Ray Cooney’nin son oyunlarından biri ve Türkiye’de ilk defa sahnelenmiş oluyor. Haldun Dormen’in süpervizörlüğünde ve Ali Altuğ rejisinde sahnelenen bu oyun, kahkaha garantili bir komedi. Burak Karaman ve Elif Erdal’ın yönettiği, polisiye- gerilimin kraliçesi Agatha Christie’nin ‘Fare Kapanı’ adlı oyunumuzun kadrosunda Ruhi Sarı, Bedia Ener Öztep ve Gazanfer Ündüz gibi sanatçılar var. Ayrıca Özgür Özdural’ın yazıp yönettiği ve başrollerini Alayça Öztürk ve Doruk Ülgen’le paylaştığı ‘Sihirbaz’ adlı oyunumuz var. Benim yazıp yönettiğim çocuk oyunumuz ‘Pizza Ülkesi’ de çocukların aileleriyle keyifli vakit geçirecekleri bir oyun.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.