Başkent Tiyatroları Sezonu Yarın Açıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde oyunlarını sergileyen Başkent Tiyatroları, yeni sezonu, yarın sahnelenecek ”Ceza Kanunu” adlı oyunla açıyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yeni sezonda yetişkinlere yönelik 5’i yeni olan 7 oyun, çocuklara yönelik de 4 oyun sergilenecek.

Başkent Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler, Gençlik Parkı’ndaki binada 2 yılı geride bıraktıklarını ifade ederek, yeni sahnenin getirilerini de yeni yeni kullanmaya başladıklarını belirtti. Eski, küçük salonlarda küçük oyunlar sahneye koyabildiklerini, şimdi daha kalabalık kadrolu, vizyonu geniş oyunları seçebildiklerini dile getirdi.

Bu sezon parolalarının ”kahkaha” olduğunu belirten İkiler, ”Geçen sene çok acılar yaşadık. Kısa süreliğine de olsa bu acıları unutmaya, unutturmaya çalışacağız. Bu yüzden oyunlarımızın yüzde 90’ı komedi” değerlendirmesinde bulundu.

Tiyatro altyapısının ustalarla yeni sezona hazırlandığını da dile getiren İkiler, Prof. Dr. Nurhan Karadağ, Gülüm Pekcan, Münir Canar, Erhan Gökgücü gibi isimlerin sezon öncesi oyunculara seminer verdiklerini kaydetti.

-Yeni sezondaki oyunlar-

İkiler, yeni sezonda yeni projeler ve iddialı yapımlarla başkentlilerin karşısına çıkacaklarını belirterek, ilgi gören bazı yapımların da yeniden sahneye konulacağını kaydetti. İkiler, sahneleyecekleri yeni oyunlara ilişkin şu bilgileri verdi:

”Bu sezon içerisinde 5 yeni oyunumuz var. Bunlar içerisinde de iddialı, Ankara’ya hava kazandıracak çok güzel bir oyun var; Ramazan ve Cülide. Uzun yıllar sonra güzel bir müzikalle seyirci karşısına çıkacağız. En az 20 şarkı söylenecek. Devlet Tiyatrosu eski Başrejisörü Erhan Gökgücü’nün sahneye koyacağı bu yapımın 35 kişilik bir oyuncu kadrosu ve eşlik eden bir orkestra olacak. Sayın Gökgücü’nün de ifade ettiği gibi Romeo ve Jüliet’in komik bir uyarlaması olacak.

Diğer iki yeni oyunumuz; Entrikalı Dolap Komedyası ve Baş Belası da komedi tarzında oyunlarımız. Dördüncü yeni oyunumuz aslında eskiden de sahnelenmişti; Şuheda. İki yıl önce sergilemiştik ve yoğun istek üzerine bu yıl yeniden izleyiciyle buluşturacağız.”

Hacı Bayram Veli’nin hayatını konu alan oyuna da çok inandıklarını belirten İkiler, ”belgesel tadında, canlı performans ve müzikalitenin olacağı bir yapım sahneye koyacaklarını” kaydetti. İkiler, Hacı Bayram Veli’nin hayatının ilk kez tiyatro sahnesine taşındığını da ifade ederek, bunun heyecanını yaşadıklarını dile getirdi.

Stargazete

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.