Bay ve Bayan Makbet

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“TiyatroNar;  Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih – Coğrafya Fakültesi Tiyatro    Bölümü,Oyunculuk Ana Sanat Bölümü mezunlarından,  Özge Yıldırım ve Cengiz Çelik tarafından kuruldu. Yıllardır özel tiyatrolarda (Ankara Sanat Tiyatrosu, Mavi Sahne, Ankara Tiyatro Fabrikası) çalışan iki oyuncunun girişimi olan TiyatroNar faaliyetine; 2010 – 2011 tiyatro sezonunda çeviri hakkını ve oynama iznini aldığı David Tristram’ ın “ Henry ve Alice’ in Gizli Hayatları” adlı oyunu ile başladı.2011–2012 Tiyatro sezonunda da Selda Öndül’ ün yazıp yönettiği “ Bay ve Bayan Makbet” adlı oyunla çalışmalarına devam etmektedir.

“Bay ve Bayan Makbet”, bellek ve zaman üzerine yazılmış modern bir “Macbeth” yorumu; Shakespeare’in dünyaca ünlü trajedisi Macbeth adlı oyunun temel yönelimlerinin günümüze taşındığı, “hırs / şüphe /arzu /ihanet / vicdan / adalet / aile sırları / aşk” üzerinde duran, bellek ve zaman çerçevesi içinde yazılmış bir oyun.

Unutmanın bir beceri haline geldiği günümüzde; yaşadığımız, tanık olduğumuz, izlediğimiz acıları ya da mutlulukları o an içinde tüketip, kutulayıp kaldırıyoruz. Ve devam ediyoruz yolumuza. Yaşanan anlar hiçbir şey katmıyor hayatımıza. Bu durumda ne zaman, ne de mekân birlikteliği kalmaksızın, neyi nerede, ne zaman ve kiminle yaşadığımızın bir önemi kalmıyor. Elimizde kalan bir sözcük, bir görüntü belki bir tat oluyor.

Unutmak bir seçim mi? Yoksa bizden istenen mi?

BAY VE BAYAN MAKBET ARALIK AYINDA

23 Aralık 2011 Cuma Saat: 20.00

29 Aralık 2011 Perşembe Saat: 20.00’ de

ANKÜSEV ( Ankara Üniversitesi Kültür Ve Sanat Evi)’ de sergilenecek
ANKÜSEV Adres: Kuleli Sokak No: 42 GOP

(İLETİŞİM ve REZERVASYON İÇİN 0 549 633 13 33 )

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.