'Dans Adımlarının' Tablosu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dansın yaşayan efsanesi Michael Flatley’nin “dans adımlarıyla” yaptığı tablo 5600 avroya satıldı. İrlanda kökenli Amerikalı dansçı Michael Flatley’nin tuval üzerinde dans ederek yaptığı tablo, İrlanda’da bir açık artırmada 5600 avroya alıcı buldu.
Ekibiyle birlikte sahnelediği “Riverdance”, “Lord of the Dans”, “Feet of Flames” ve “Celtic Tiger” gösterileriyle efsaneleşen Flatley, hızıyla rekorlar kıran ayaklarını bu kez tuval üzerinde konuşturdu.
Flatley ilginç eserini, tabanları boyalı dans ayakkabılarıyla, bir tuval üzerinde “Celtic Tiger” gösterisindeki “Al Capone” solosunun küçük bir bölümünü sergileyerek oluşturdu.
Tablo, Dublin’deki Christ Church katedralinin restorasyonu için para toplamak amacıyla, Co Louis’te geçen hafta düzenlenen bir müzayedede satışa sundu. Eseri, Dublin’den adı açıklanmayan bir kişinin satın aldığı belirtildi.
Satışın kendisine cesaret verdiğini söyleyen Flatley, aynı yöntemle yaptığı başka tabloların da bulunduğunu ve bu alandaki çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.
Ailesinin 1947’de Chicago’ya göç etmesiyle İrlanda’dan uzakta doğup büyüyen Michael Flatley (53), bağını hiç koparmadığı anavatanının kültürünü, ayak uçları ve topukların yere vurularak yapıldığı “tap dansı”yla ve onlarca dansçının eşlik ettiği görkemli gösteriyle dünyanın dört bir yanına taşımayı sürdürüyor.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.