'Dayakçı' Oyuncu 'En İyi Oyuncu' Seçilir mi?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Leyla ile Mecnun” dizisinin setinde yaşanan dayak olayının kahramanlarından biri olan Ushan Çakır’ın Tiyatro Tiyatro dergisinin ödül töreninde “En İyi Erkek Oyuncu” seçilmesi tepki çekti

Ushan Çakır, 3 ay önce dizi setinde kendisini tahrik ettiğini öne sürdüğü Ezgi Asaroğlu’nun boğazını sıkmış, Asaroğlu darp raporu alarak hem Çakır, hem de onu azmettirdiğini öne sürdüğü Çakır’ın sevgilisi Beste Bereket hakkında dava açmış 3 yıla kadar hapisleri istenmişti. Olayın ardından üç oyuncunun da dizi ile ilişiği kesilmişti.

NEDİM SABAN: ETİK DEĞİL
Yargıya taşınan bu olayın ilk duruşması Nisan ayında görülecek. Bu arada Ushan Çakır, öfkesine hâkim olamamanın bedelini ödemeye devam ediyor. Çakır’ın son olarak “En İyi Erkek Oyuncu Ödülü”ne layık görülmesine ünlü tiyatrocu Nedim Saban’dan itiraz geldi. Saban, “Dövdüğü kızla gündeme gelen bir oyuncu ‘yılın erkeği’ olabilir belki ama ‘yılın erkek oyuncusu’ seçilmesi çok etik değil” yorumunu yaptı. Ushan Çakır ise Saban’ın yorumuyla ilgili konuşmak istemedi.

NOT: Olay savcılık iddianamesine göre göre şöyle gelişti: Üçlüyü kavgaya götüren olaylar Beste Bereket ile Ezgi Asaroğlu’nun karavanda konuşmasıyla başladı. Bereket, Asaroğlun’na “Ben ve Ushan aleyhine konuşuyormuşsun. Ushan bunu duyarsa kötü olur, benim kadar kibar olmaz, çok sert olur” dedi. Asaroğlu bu suçlamayı kabul etmedi. Bereket, bu sırada tartışmayı gören, Emre Yılmaz’a “Ben bunları Ushan’a söylesem gelip Ezgi’yi döver” dedi.

Aynı gün öğleden sonra Ushan Çakır, dizi setinden Ezgi Asaroğlu ile karşılaştı. Asaroğlu ısrarla kendisiyle konuşmak isteyen Çakır’a “Alın bunu buradan. Serseri git başımdan!” diyerek küfretti. Bunun üzerine Çakır, Asaroğlu’nun boğazına sarıldı ve arbede sırasında genç yıldız yere düştü.

İddianamenin devamında Asaroğlu’nun posttravmatik stres bozukluğuna bağlı olarak basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek dercede yaralandığı belirtildi. Ezgi ve Ushan’ın karşılıklı şikayetçi oldukları, Ezgi Asaroğlu’nun uzlaşmak istemediği, Beste Bereket’in ise Ushan Çakır’ı bu olaya azmettiren kişi olduğu vurgulandı. Ezgi Asaroğlu hakkında “hakaret” suçundan 3,5 aydan 2 yıl 4 aya kadar, Ushan Çakır hakkında “kasten yaralama” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar, şüpheli Beste Bereket hakkında ise “azmettirme suçundan” 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.