Depremzede Çocukların Tiyatro Keyfi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Önce 7.2’lik, sonra 5.6’lık depremle sarsıldılar, ardından evlerini, arkadaşlarını, yakınlarını terk ederek, yaşadıkları yerden göç ettiler. Antalya’ya gelen 3 bin Vanlı çocuk da tıpkı diğer şehirlere göç eden hemşehrileri gibi depremin yaralarını sarmaya çalışıyor. Kepez Bölgesinde eğitimlerini sürdüren bin 500 Vanlı çocuktan 380’i, Don Kişot oyununu izleyerek, acılarını unutmaya çalıştı. Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kepez Belediyesi ve Antalya Devlet tiyatroları Van’dan kentimize göç eden Vanlı öğrenciler için seferber oldu. Kepez Bölgesinde eğitimlerini sürdüren bin 500 Vanlı çocuktan 380’i Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin sahnelediği Don Kişot isimli oyunu izledi.

Oyun öncesi mikrofon uzattığımız depremzede çocuklar, Antalya’ya alışmaya çalıştıklarını söyleseler de kendi memleketlerini özledikleri her hallerinden belliydi. Kepez İlçe Milli Eğitim müdürlüğü AR-GE Birimi Projeler Koordinatörü Neslihan Bedirhanoğlu, etkinliğin amacını anlattı.

Depremzede çocuklar tiyatro koltuklarında keyifli anlar yaşadılar. Oyunu kahkahalarla izleyen Depremzede çocuklar birkaç saatliğine de olsa acılarını unuttu.

Kanalvip

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.