Devlet Tiyatroları Festivalleri İlgi Görüyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Devlet Tiyatroları tarafından 2010-2011 tiyatro sezonunda düzenlenen ulusal ve uluslararası festivalleri 118 bin kişi izledi. Festivallerden yaklaşık 218 bin TL gelir elde edildi.

Festivaller, Türkiye tiyatrosunun yurtdışında tanıtılmasının yanı sıra, ülke seyircisini, oyuncusunu ve oyun yazarını yabancı tiyatroların oyuncu ve yazarlarıyla buluşturmak amacıyla, amatör tiyatro topluluklarının da katılımıyla düzenleniyor.

Devlet Tiyatroları tarafından tarafından 2010-2011 tiyatro sezonunda düzenlenen festivaller arasında, ”Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali”, ”Karadeniz Uluslararası Tiyatro Festivali”, ”Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Tiyatro Festivali”, ”Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali”, ”Diyarbakır Orhan Asena Yerli Oyunlar Festivali” ile ”Van Akdamar Ulusal Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği” bulunuyor.

Uluslararası tiyatro festivallerine 28 farklı ülkeden 45 tiyatro grubu ağırlanırken, festivallere katılan ülkeler arasında İtalya, Çin, Şili, ABD, Küba, Togo, Ekvator Litvanya da yer aldı.

Ulusal ve uluslararası festivaller kapsamında sergilenen oyunları 118 bin kişi izlerken, bu festivallerden yaklaşık 218 bin TL gelir elde edildi.

Devlet tiyatroları 21 il ve 54 sahnede yürüttüğü temsil çalışmalarının yanı sıra turneleri de ihmal etmiyor. 2010-2011 tiyatro sezonunda 58 ile turne düzenleyen Devlet Tiyatroları, yurtdışında da Bulgaristan, Hollanda, KKTC gibi ülkelere de oyun sergiledi.

Akşam

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.