Engelli Tiyatro Oyuncuları Trafik Terörüne Dur Diyor!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro Yön yeni sezonda eğitmenliğini Yusuf Aksongör’ün yapımcılığını Erdem Öksüz’ün üstlendiği ”Azrail Blöf Yapmaz” adlı oyunla 17 Aralık’ta izleyici karşısına çıktı.

Ülkemizde trafik terörü verilerine bakacak olursak son 10 yılda (2000-2009) Türkiye’de EGM’nin yayımladığı resmi raporlara göre, trafik kazalarında 45.188 kişi ölmüş ve 1.519.737 kişi yaralanmıştır. Olay yeri sonrası yaralananların 30 gün takibi yapılmadığından daha sonra ölenlerin sayısı istatistiklere yansımamaktadır. Yıllık ortalama 9.000 kişi, günlük ortalama 25 kişi trafik kazalarında ölmekte  ve 416 kişi de yaralanmaktadır. Yaralıların % 15 geçici sakatlık, % 5’i de daimi sakatlıkla hayatlarını devam ettirmektedirler. Oyunun amacı bu terörün durdurulmasına katkı sağlamaktır.

Trafik ve aşk konularını tema alan oyun, iyi ve kötüyü çarpıştırarak trafik kurallarının önemini anlatmaktadır. Selami ve Niyazi dolmuş şoförüdür. Bir meyhanede şarkıcılık yapan Filiz’ e aşık olmuşlardır. Filiz’in babası yıllar önce trafik kazasında ölmüş, o kazada Selami’nin annesi, Niyazi’nin de babası sakat kalmışlardır. Bu yüzden bu çekişmeli aşka karşıdırlar. Ancak Selami ve Niyazi Filiz’in kalbini kazanabilmek için ellerinden geleni yaparlar. Duraktan çay ocağına, minibüsten meyhane ve karakola uzanan oyunda karşılaşmalar traji komik bir hikaye olarak sunulacaktır.

Tamamı engelli bireylerden oluşan 12 kişilik kadro ile ortaya çıkan  ”Azrail Blöf Yapmaz” adlı oyunumuz, aynı zamanda engelli bireylere fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini gözler önüne sermektedir.

”Azrail Blöf Yapmaz”

Yazan Yöneten : Yusuf AKSONGÖR

Genel Koordinatör : Erdem ÖKSÜZ
Genel Sanat Yönetmeni : Ersan PETEKKAYA
Grafik Tasarım : Pınar AKTAŞ
OYUNCULAR
Selami : Aytaç IŞIK
Niyazi : Mustafa TÜRKER
Filiz : Aysun KOÇU
Çaycı : Nazım İRİÇ
Ankaralı Coşkun : Barbaros SEZEK
Polis : Serpil ÖZTÜRK
Anne : Fatma ATAŞ
Baba : Güven ASLAN
Ece : Ece KIRBAŞ
Federasyon Başkanı : Gökhan ALPARSLAN
Kalabalık : Feyza ÖZVEREN, Safiye AYDIN

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.