Engelli ve Engelsizlerden Oluşan Dans Topluluğu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Türkiye’nin ilk engelli ve engelsizlerden oluşan Devinimler Yaşama Dans Topluluğu, 8’inci sanat yılını iki görkemli gösterisiyle açtı.

İlkini 3 Aralık’ta CHP Gelel Merkezi’nde, ikincisini ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Engelliler Konseyi’nin 1. Yaşama Sevinci ödül töreninde gerçekleştiren topluluk, yaklaşık bin 500 izleyici karşısında dans ederek alkışlandı. Sanat yönetmeni Gülüm Pekcan Şimşir yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Değerli politikacılar ve bürokratlarımızın beğenileri, takdirlerini topladık. 8 yıldır engelli ve engelsiz mücadelemizin ve emeğimizin karşılığını dakilarca ayakta alkışlanarak amacımıza ulaştığını gördük. CHP Genel Merkezi’nde 3 Aralık Dünya Engelliler Haftası etkinliklerinde engelli dans eden arkadaşlarımızın neler yapabileceklerini sergilerken, Büyükşehir Belediyesi Engelliler Konseyi’nin 1. Yaşama Sevinci ödül töreninde ayakta yapılan alkışlar doğru yolda olduğumuzun ispatı oldu ve topluğumuza güç ve moral verdi.”

Bundan sonra çok daha fazla engellileri aralarına alarak engelli-engelsiz dans çalışmalarının devam edeceğini belirnten Şimşir, “Engelli-engelsiz yurtdışı turnelerinde de ülkemizi gururla temsil edeceğiz. Topluluğumuz 8’inci sanat yılına girerken yurt içi ve dışında 100’ün üzerinde gösteri yapıp, yaklaşık 80 bin izleyici karşısında dans ettik” dedi. Türkiye’de engelliler için çalışmaların yeterli olmadığını da belirten Şimşir, “Resmi kurum ve kuruluşlarda en çok yaşadığımız sıkıntı merdivenler, merdivenler, merdivenler… Çoğu sinema ve tiyatro salonlarında engelliler için ayrılmış ne bölüm, ne de engellilerin bu binalara rahatlıkla girip-çıkabilecekleri parkurlar yapılmış. Yetkililerden bu konuda hassasiyet bekliyoruz” diye konuştu.

haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.