'Fedakarlık'ı İzlemeye Gelenler Salona Sığmadı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul Dünya Sahnesi ekibince Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde sahnelenen ‘Fedakârlık’ adlı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü. Protokolün de ilgi gösterdiği oyun, izleyenleri hem güldürdü hem duygulandırdı. Bazı Dinarlılar salonda yer bulamayınca oyunu ayakta izlemek zorunda kaldı.

Dinar Körfez Dershaneleri tarafından organize edilen ‘Fedakârlık’ isimli tiyatro gösterisini izleyenler gözyaşına hâkim olamadı. Dinar Meslek ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) Spor salonunda sahnelenen tiyatro gösterisini yaklaşık bin kişinin izlediği bildirildi. Salonu dolduran izleyiciler, bir yurtta görev yapan müdür ve yardımcısının başından geçen olayların gerçek hayattan esinlenilerek anlatıldığı oyunu büyük bir beğeni ile izledi. Tek seansta sahnelenen oyunu izleyenler oyuncuları ayakta alkışladı.

Mahmut Açıl’ın yazdığı, Hilali Mahmutoğlu’nun yönettiği, Mehmet Sabri Arafatoğlu’nun yardımcı yönetmenliğini yaptığı 2 perdelik oyunda; İlhan İnan, Erkin Halçe, Mehmet Sabri Arafatoğlu, Kemalettin Caymaz, Zafer Gültekin, Turgay Üzgün, Mehmet Çiçek, Ali Arslan rol aldı.

Yer bulamayıp ayakta izlemeyi göze alan seyircilerin olduğu tiyatro gösterisini İlçe Kaymakamı Ahmet Yurtseven, Belediye Başkanı Saffet Acar, Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Kocagöz, daire amirleri, Dinarlılar ve çok sayıda öğrenci izledi. Tiyatro gösterisinin 20 Aralık’ta Eğirdir, 21 Aralık’ta da Yalvaç’ta oynayacağı bildirildi.

Zaman

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.