Kuklalar ve Oyuncular Aynı Sahnede Buluşacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Goethe Enstitüsü’nün, Almanya’ya göçün 50’nci yılı kapsamında düzenlediği etkinlikte, kuklaların da yer aldığı ‘Yaşamayı Beklerken’ adlı oyun İzmir’de.

Goethe Enstitüsü’nün, “Türk-Alman İşçi Alımı Anlaşmasının 50’nci Yılı” kapsamında düzenlediği etkinlikler sürüyor. Birçok tiyatro, gösteri ve konser gruplarını İzmirlilerle buluşturan Goethe Enstitüsü’nün sponsorluğunda Ankara’dan gelecek ‘Tiyatro Tempo’, ‘Yaşamayı Beklerken’ adlı oyununu sahneleyecek. 17 Aralık’ta Fransız Kültür Merkezi’nde gösterilecek oyun, saat 19.30’da başlayacak. Türkçe oynanacak oyunu İzmirliler ücretsiz izleyebilecek.

CANLI MÜZİKLERLE

Anja Tuckermann’ın yazdığı, Haluk Yüce’nin yönettiği, çevirisini Zehra Aksu Yılmazer’in yaptığı ve Nedim Yıldız’ın müziklerini bestelediği ‘Yaşamayı Beklerken’ adlı oyunda, oyuncular ve kuklalar aynı sahneyi paylaşıyor.

Oyunda, ailelerinin işçi olarak Almanya’ya göç etmelerinin ardından, Türkiye’deki akrabalarının yanında kalan çocuk ve gençlerin hayatının nasıl etkilendiği anlatılıyor. Kuklaların renk katacağı oyunda Nedim Yıldız’ın bestelediği şarkılar ‘Üç Anadolu’ adlı müzik grubu tarafından sahnede canlı olarak seslendirilecek.

1984’ten bu yana çocuk ve gençler için kukla ağırlıklı çalışmalar yapan Tiyatro Tempo, ‘Karagöz’ oyunları ile uluslararası alanda ün yapmıştır.

‘Tiyatro Tempo’nun kurucusu, yönetmen, oyuncu ve kukla oynatıcısı Haluk Yüce, 40 yıldan beri tiyatrolarda ve radyolarda görev yapmaktadır. Yüce, gölge tiyatrosu (Karagöz) alanındaki üstün performansları sayesinde, ‘Gölge tiyatrosunun ustası’ unvanını almış ve dünya çapında birçok festivalde de kuklalarıyla sahne almıştır.

Yeni Asır

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.