"Kültür ve Sanata Katılımda Sorunlar" Konferansı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Politikaları ve Yönetimi Araştırma Merkezi (KPY) ve Kültür Yönetimi  Yüksek Lisans Programı tarafından düzenlenen “Kültür ve Sanata Katılımda Sorunlar” başlıklı konferans 14 Aralık Çarşamba günü Santral Kampüsü’nde gerçekleşecek. İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Politikaları ve Yönetimi Araştırma Merkezi (KPY) ile Kültür Yönetimi Yüksel Lisans Programı’nın ortaklığıyla düzenlenen konferans, İstanbul ve Kuzey İngiltere’de kültür ve sanata katılım sorunlarını; ekonomik ve sosyal koşullar, kurumsal, mali ve coğrafi etkenler bağlamında ele alacak.

Panelde Leeds Metropolitan Üniversitesi Kültür Politikaları ve Planlama Bölümü’nden Profesör Franco Bianchini ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürü Hüseyin Öztürk konuşmacı olarak yer alıyor.

Kültür ve sanat yöneticilerini, kültür politikaları alanında çalışan araştırmacı ve akademisyenleri, kültür kurumları ve sivil toplum örgütlerini yakından ilgilendiren kültüre katılım sorununu Profesör Franco Bianchini, Leeds Metropolitian Üniversitesi tarafından yürütülen ve İngiltere Sanat Konseyi’nin desteklediği “İngiltere’de Sanata Katılım” başlıklı uluslararası projede elde edilen veriler etrafında tartışacak.

Kültür ve sanat endüstrisinin hızla büyümeye devam ettiği İstanbul’da, geride bıraktığımız İstanbul 2010 Kültür Başkenti deneyimiyle birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye’sinin kültür ve sanata katılım konusunda gerçekleştirdiği projeleri ve girişimleri Kültür Müdürü Hüseyin Öztürk anlatacak.

Franco Bianchini:
İngilitere Leeds Metropolitan Üniversitesi Kültür Politikaları ve Planlama Bölümü’nde dersler veren Profesör Bianchini, Liverpool Üniversitesi Kent Araştırmaları Merkezi’nde araştırmacı olarak çalıştı. Uzun yıllar De Montfort Üniversitesi Kültür Politikaları ve Planlama Program Koordinatörlüğü’nü yürüttü. Kültür politikaları ve kent kültürü alanında çok sayıda uluslararası konferans verdi. Çalışma alanları arasında, çağdaş Avrupa kentlerinde küreselleşmenin kültürel etkileri, yaratıcı şehir, kültürel çeşitlilik olgusunun kent kültürüne etkileri yer almaktadır. Bianchini’nin kent kültürü, kent planlaması ve yaratıcı şehir alanlarında, The Creative City (Yaratıcı Şehir) ve Cultural Policy and Urban Regeneration: the West European Experience (Kültür Politikası ve Kentsel Yenileme: Batı Avrupa Deneyimi) gibi, çok ses getirmiş yayınları bulunmaktadır.

Hüseyin Öztürk:
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürü Hüzeyin Öztürk, İstanbul Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu, Yeditepe Üniversitesi Sanat Yönetimi Bölümü’nde Yüksek Lisans yaptı. 1976-1983 yılları arasında Devlet Kitapları Döner Sermayesi Müdürlüğü’nde çalıştıktan sonra 1985 yılında aynı kurumda Müdür Yardımcılığı yaptı. 1978-1983 yılları arasında Basın-İş Sendikası yönetim kurulunda hizmet veren Öztürk, 1986 yılında M.E Basımevinde 3 yıl Müdür Yardımcılığı yaptı. 1994 yılında önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi Haller Müdürlüğüne sonrasında Florya Sosyal Turistik Tesisler Müdürlüğüne atandı, 1999 yılında Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğüne getirildi. Çeşitli gazete ve dergilerde yazıları yayınlanmıştır. 2004 yılında Basın Yayın Müdürlüğü ve Kültür İşlerini yürüttü, 2006 yılında Belediye’de ilk defa Kültür Müdürlüğü’nün kuruluşunu hazırladı ve Müdürlüğe atandı. Büyükşehir Belediyesinin Kültürel ve Sanatsal Faaliyetlerinin genişlemesine ve ilerlemesinde büyük yararlar sağladı.

Email: kpy@bilgi.edu.tr
Websitesi: http://kpy.bilgi.edu.tr/
Blog: www.bilgikpy.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.