Lise Öğrencilerine Ödüllü Tiyatro Yarışması

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Yarışmanın duyurusu için Meram Belediyesi’nde düzenlenen basın toplantısına Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Konya Milli Eğitim İl Müdürü Halil Şahin ve şube müdürleri katıldı.

Farklı kurumlarla işbirliği yaparak çok güzel projelere imza attıklarını belirten Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, “Bağımlılığa ve Çeteleşmeye Hayır De, Hayatını Kurtar!” sloganı ile düzenlediğimiz yarışmada gençlerimizin düştüğü en büyük tehlike olan sigara, uyuşturucu, çeteleşme gibi zararlı alışkanlıklar ve bunlardan kurtulma çareleri ele alınacak. Öğrencilerimiz, okullarda yaşanan her türlü şiddet ve olumsuz davranışları bunlarla mücadeleyi ve kurtulma yollarını içeren, alıntı olmayan, özgün eserleri sahnede canlandıracaklar. Başvurular 1 Ocak 2012 tarihinde başlayacak ve 1 Nisan’a kadar devam edecek. Bu süre içerisinde Konya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi’nden uzmanlar, okullarımızda yarışmanın konusu ile ilgili  bilgilendirme toplantıları yapacaklar” dedi.

Elemelerin,  başvuru bitişinden sonra belirlenecek tarihte Konevi Kültür Merkezi’nde uzman jüri üyeleri tarafından yapılacağını kaydeden Başkan Kalaycı, “Yarışmada birinci olan ekibe 4 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL ayrıca 1, 2, ve 3. olan ekiplerin okullarına diz üstü bilgisayar verilecek. Birinci olan ekibin okuluna çevre düzenlemesi de yapacağız” diye konuştu.

Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal da, şöyle konuştu: “Emniyet Müdürlüğü olarak diğer kurumlarla işbirliği yaptığımız çok sayıda proje oldu. Bu yarışma da onlardan biridir. Tiyatro yarışmasının konusu çerçevesinde okullarımızda çeteleşme ve diğer kötü alışkanlıkların önüne geçilmesi için ekiplerimiz tüm liselerde seminerler verecek.”
Eğitimin bir etkileşim işi olduğunu vurgulayan Konya Milli Eğitim İl Müdürü Halil Şahin de, “Eğitim, beyinde meydana gelen bilgi değişikliklerinin hayata intikal etmesi ve eyleme dönüşmesi içindir. Bu kapsamda Meram Belediyesi öncülüğünde organize edilen bu yarışma çok büyük önem taşıyor. Konya’mızdaki tüm liseleri kapsıyor. Her okuldan en fazla 4 ekiple yarışmaya katılınabiliyor” şeklinde konuştu.
Paylaş.

Yanıtla