Mardin'de Dört Dilde Tiyatro

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mardin’de özel bir hastanede çalışan doktor ve hemşireler, kurdukları tiyatro grubuyla gelirini Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışladıkları ‘Gülme Krizi’ adlı tiyatro oyununu sahneledi. Hastanelerde yaşanan komik olaylar oyunda Türkçe, Kürtçe, Süryanice ve Arapça anlatıldı.
Hastane doktorlarından Serkan Besli, aralarında doktor ve hemşirelerinde bulunduğu hastane çalışanlarından bir tiyatro grubu kurup, hastanelerde yaşanan komik olayları ele aldığı ‘Gülme krizi’ adlı oyunu yazdı. Oyun geliri Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışlanmak üzere Artuklu Üniversitesi Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Oyunu Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Emniyet Müdürü Derviş Kara ve vatandaşlar izledi. Büyük beğeni toplayan oyunda Türkçe’nin yanı sıra Kürtçe, Süryanice ve Arapça da kullanıldı.
Daha önce Hakkari’de görev yaptığı Devlet Hastanesi’ne tiyatro grubu kurduğunu söyleyen uzman doktor Serkan Besli, şimdi de Mardin’deki hastanede tiyatro grubu oluşturduğunu belirtti. Besli, şöyle dedi:
“Tiyatro grubu ile hem vatandaşlara, hem de burada görev yapan memurlara sosyal aktivite ortamı sağladık. Oyunları ile hastanede yaşanan komik olayları, hasta yakınları ile yaşanan vakaları sahneye taşıdık. Bu oyunu sahnelemedeki amacımız hem Mardin halkını neşelendirmek, hem de hasta ve hasta yakınlarına biraz olsun moral vermekti. Burada herkesin morale, motivasyona ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Mardin’de 4 dilde tiyatro gösterisi hazırladık. Farklı dinleri ve dilleri ile hoşgörü kenti olan Mardin’de düzenlediğimiz tiyatro gösterisinde hastanede yaşanan komik olayları Mardin dili ile yansıtmaya çalıştık. Burada elde edilen gelirin tamamını Milli Eğitime bağışladık. Özellikle okulların onarımı ve restorasyonuna katkı sağlamak istedik. Bu tür tiyatro gösterimini Türkiye çapında yapmak istiyoruz. Bunun için altyapıyı hazırlıyoruz.”.

Son Dakika

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.