Mavi Balon Gösteri Hizmetleri Sezonu Açıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber- Mavi  Balon Gösteri Hizmetleri 2011-2012 tiyatro  sezonunu  Mehmet Mura t İldan’ın   “Büyünün Gözleri”  isimli oyunuyla açıyor. 15 Aralık  2011 de Bursa Görükle’de Ç.E.K Kültür Merkezi’nde prömiyerini yapacak oyunun yönetmenliğini Ertan Ekmekci yaptı.

Commedia  Dell’Arte tarzında sahnelenen oyun sezon boyunca Bursa’nın Nilüfer İlçesi’nde çeşitli sahnelerde her perşembe perde açacak.  Aralık ayında 15 ve 22 Aralık’ta Ç.E.K Kültür Merkezi’nde , 29 Aralık’ta da Konak Kültür Evi Serdar Şafak Sahnesi’nde  sahnelenecek oyunun galası da 29 Aralık’ta yazar, yönetmen ve  ekibe Commedia Dell’Arte   formlarının eğitimini veren DTCF Tiyatro Bölümü öğretim görevlisi Yrd.Doç. Levent Suner’in de katılımıyla gerçekleşecek.

BÜYÜNÜN GÖZLERİ

Yazar                                    : Mehmet Murat İldan

Yönetmen                          :Ertan  Ekmekci

Kostüm                                 :Gökçe Yaygın

Müzik                                   :Ajda Şenol- Levent Yılmaz

Işık                                        :Sinan Işık

Yönetmen Yardımcısı     :Tuğçe Yeter

Oyuncular                          :Levent Yılmaz, Nedim Buğral, Tuğçe Yeter, Necati Arpacı,Osman Dönmez, Esra  Güneş

Kumar yüzünden bütün parasını kaybeden Kont Monteverdi için tek çare kızını zengin tüccar Domenico ile evlendirmektir. Fakat Domenico’nun böyle bir evliliğe niyeti yoktur. Monteverdi Büyücü Metastasio’dan tüccarı kızına aşık etmesi için bir büyü yapmasını ister. Büyücü yardımcı olur fakat planın  işlemesi için berber Tartini’nin de yardımına ihtiyaç duyulur. Tartini’nin ise Monteverdi’nin kızı için başka planları vardır. Ne var ki işler hiç kimse için planlandığı gibi gitmez.

Paylaş.

Yanıtla