Merve Engin'den Müthiş Performans!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İtalyan halk tiyatrosu geleneğine ait ünlü “Commedia dell’Arte”nin “Commedia Gabriellina” sitilindeki, süpervizörlüğü usta sanatçı Antonio Fava’ya ait oyun; 6 Aralık 2011, Salı akşamı saat 20:30’da sahnelenecek.
İtalya’da konservatuardan mezun olduktan sonra Antonio Fava’nın yazdığı ve yönettiği “Pulcinella’s War” adlı oyunda Fava’nın partnerliğini yapmaya başlayan ve Chicago Second City dahil birçok farklı ülkenin sahnelerinde oynayan Merve Engin, “Kıyıya Oturmanın Böylesi” adlı oyunu ile, Türkiye’yi çok farklı bir tiyatro türüyle tanıştırıyor.
500 yılık “Commedia Dell’Arte”nin varyasyonu olan ve 16. yy sonlarında Giovanni Gabriel tarafından icat edilen “Commedia Gabriellina” sitilindeki oyunda; Merve Engin, masklar ve aksesuarlar yardımıyla tek başına 11 karakteri canlandırıyor. Kendine has teknikleri ve yapısıyla, oyuncuya birden fazla karakteri yorumlayabilme olanağı sağlayan Gabriellina stili; aşırı bir sade ve seyirciyi içine alan bir oyun olarak, izleyiciden gelen talepleri de kabul etmesiyle dikkat çekiyor.
Birbirine aşık Lelio ve Flaminia’nın aşkları üzerine kurulan “Kıyıya Oturmanın Böylesi” adlı oyunda; Lelio’nun gemisi çıkması gereken bir yolculukta kıyıya oturuyor ve Leilo orada peri Zampilla ve onun korkutucu uşağı satir Puzzone ile tanışıyor. Kendisinden haber alamayan Flaminia ise sevgilisini bulmak için yollara düşüyor.
Merve Engin’in 50 dakika boyunca karakterden karaktere bürüneceği oyunun en önemli özelliklerinden biri ise; oyunda Engin’in kullandığı maskelerin Antonio Fava tarafından üretilmiş olmaları.
ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda koltuk sayısının sınırlı ve yerlerin numarasız olması nedeniyle, önceden rezervasyon yaptırılması öneriliyor. Dileyen katılımcılar, her etkinlik öncesi saat 19:00’da Taksim – AKM önünden kalkacak ücretsiz servis ile etkinlik merkezine ulaşabiliyorlar. Etkinlik bitiminde ise, ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’ndan kalkacak servis, konukların Taksim – AKM’ye ulaşımını sağlıyor. Servisten yararlanabilmek için etkinliklerden en az iki gün önce ENKA ile bağlantıya geçerek rezervasyon yaptırılması yeterli.
Bilet Fiyatı (ENKA Resmi Web Sitesinde): Tiyatro Oyunları: 20 TL
Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.